Pavo, voeding en verzorging van paarden
Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang handige tips, leuke acties en specialistisch advies over de gezondheid van jouw paard in je mailbox!

Aanmelden

5 redenen om op Pavo FibreBeet te stemmen

Hoera! Onze Pavo FibreBeet is genomineerd voor de Horses Product van het Jaar-verkiezing in de categorie Voer. Ben jij ook zo te spreken over dit nieuwe ruwvoerproduct om magere, schrale paarden weer perfect in conditie te helpen? Breng dan hier je stem uit en maak kans op een volledig verzorgd ruiterarrangement bij Van der Valk Hotel Apeldoorn-De Cantharel voor twee personen én paarden!

Misschien ken je de voordelen van onze Pavo FibreBeet al, maar hieronder geven we je nog eens 5 redenen waarom je absoluut op Pavo FibreBeet moet stemmen:

1. Ondergewicht is een veel voorkomend probleem

Om te beginnen is ondergewicht een veel voorkomend probleem, vooral in de winter en bij oudere paarden. Onze voedingsdeskundingen krijgen hier ook veruit de meeste vragen over binnen: “Hoe kan ik mijn magere paard nu op een gezonde manier dikker krijgen?” Hiervoor is Pavo FibreBeet is ontwikkeld. Het is een ruwvoerproduct en past vanwege de combinatie van o.a. ontsuikerde bietenpulpvlokken en eiwitten uit luzerne perfect in het rantsoen van paarden die te dun zijn en op een gezonde manier in gewicht moeten aankomen. Lees hier meer tips om een mager paard dikker te krijgen.

2. ​Mix van supervezels

Ruwvoervezels zijn heel belangrijk om je paard gezond te houden. Pavo FibreBeet is een combinatie van Pavo SpeediBeet – ontsuikerde bietenpulpvlokken (50%), verrijkt met eiwitten uit luzerne (30%) en goed verteerbare sojahullen (18%). Deze mix van (super)vezels is uitermate geschikt voor paarden die behoefte hebben aan extra energie en eiwitten, zònder dat ze er heet van worden. Pavo FibreBeet past door het hoge eiwitgehalte dan ook perfect in het rantsoen van (sport)paarden met arme bespiering.

3. Weinig suiker en zetmeel

Veel paarden zijn erbij gebaat om niet teveel suiker en zetmeel binnen te krijgen. Vooral voor de sobere rassen en paarden die aanleg hebben of last hebben van hoefbevangenheid, spierbevangenheid, insulineresistentie, EMS en/of koliek kan het wenselijk zijn om de hoeveelheid suiker en zetmeel in het rantsoen te beperken. Pavo FibreBeet is vanwege het hele lage suiker- en zetmeelgehalte (samen 8%) dan ook uitermate geschikt voor paarden die hier gevoelig voor zijn.

4. Ook geschikt voor paarden met gebitsproblemen

Paarden met een slecht gebit hebben vaak moeite met kauwen. Voordat je Pavo FibreBeet kunt voeren, moet je het eerst weken in water en op deze manier wordt het ook voor paarden met gebitsproblemen een makkelijk verteerbaar papje. Ook ideaal om supplementen en medicijnen mee te mengen! Bekijk hier de video hoe je Pavo FibreBeet makkelijk en snel kunt bereiden.

5. Lekker met een vleugje Foenegriek

Pavo FibreBeet is dus een bron van goede voedingsstoffen, maar niet geheel onbelangrijk: je paard moet het natuurlijk ook lekker vinden. Daarom hebben we een klein beetje van het kruid Foenegriek voor de smakelijkheid toegevoegd. Hierdoor is het niet alleen gezond, maar ook nog eens heel lekker!

Overtuigd? Geef dan hier jouw stem aan Pavo FibreBeet. (Dankjewel!)

Overige berichten

> 7 keer waarom je Pavo niet mag missen op Horse Event dit jaar
> Kobalt in paardenvoeding op FEI-dopinglijst, moet ik me zorgen maken?
> Pavo viert feest: 50 jaar specialistische paardenvoeding
> 5 redenen om op Pavo Vital te stemmen
> 6 redenen om op Pavo Ease&Excel te stemmen
> Pavo feliciteert Hippische Ondernemer van het Jaar
> 5 redenen om Pavo te bezoeken op Horse Event 2017
> Pavo lezingen tijdens WK IJslandse Paarden
> Hoe voer je een paard op leeftijd, zodat hij langer fit en gezond blijft?