Pavo, voeding en verzorging van paarden
Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang handige tips, leuke acties en specialistisch advies over de gezondheid van jouw paard in je mailbox!

Aanmelden

6 redenen om op Pavo Ease&Excel te stemmen

Hoera! Ook dit jaar is Pavo weer genomineerd voor de Horses Product van het Jaar-verkiezing. Dit keer met Pavo Ease&Excel. Ben jij ook zo tevreden over dit innovatieve sportvoer voor paarden met een gevoelige maag? Breng dan hier je stem uit en maak zelf kans op een ruiterarrangementen voor bij Van der Valk Hotel De Cantharel in Apeldoorn!​

Hieronder nog even een korte reminder waarom je absoluut op onze Pavo Ease&Excel moet stemmen: 

1. Maagproblemen bij paarden en pony’s is een onderschat probleem

Om te beginnen schatten deskundigen in dat ruim 60% van alle sportpaarden en -pony’s last heeft van maagzweren. In de draf- en rensport is dit probleem nog veel groter en lopen de percentages op tot maar liefst 90%! Als je paard een maagzweer heeft, eet deze over het algemeen minder en krijgt daardoor niet genoeg voedingsstoffen binnen. Meer weten over maagzweren en hoe je je voermanagement kunt optimaliseren? Download hier de gratis whitepaper Hoe manage jij je voermanagement?.

2. Rijk aan structuur voor extra kauwen

Pavo Ease&Excel is een structuurrijke muesli met toegevoegde luzerne, wat ervoor zorgt dat het paard meer kauwt – en dus speeksel produceert - dan op een 'traditionele brok'. Speeksel heeft een neutraliserende werking in de maag. Pavo Ease&Excel bevat goed verteerbare vezels uit sojahullen, haverhullen, luzerne en bietenpulp. Dit zijn stuk voor stuk supervezels, die beter verteerbaar zijn dan ‘traditionele’ vezels en daardoor zorgen voor meer langzaam vrijkomende energie.

3. Protexin In Feed-formula beschermt de maag

Daarnaast bevat Pavo Ease&Excel de gepatenteerde Protexin In Feed-forumule: een unieke mix van natuurlijke grondstoffen dat maagzuur neutraliseert, de maag-darmimmuniteit versterkt en voor een gezonde maag-darmflora zorgt.

4. Weinig suiker (6%) en zetmeel (8%)

Vooral bij probleempaarden is het van belang dat je minder dan 2 gram suiker en zetmeel per kg lichaamsgewicht uit krachtvoer geeft. Een hoog aandeel suiker en zetmeel vergroot het risico op verzuring van de maag en verstoring van de darmflora. Met Pavo Ease&Excel voer je door het zeer lage suiker- en zetmeelgehalte zelfs minder dan 1 gram suiker en zetmeel per kg lichaamsgewicht per dag!

5. … En toch genoeg energie voor sportpaarden!

Ondanks dat Pavo Ease&Excel nauwelijks graan bevat – en dus ook niet de negatieve effecten van zetmeelrijke voeding – biedt het toch voldoende energie voor sportpaarden. De energie komt uit goed verteerbare vezels en olie (lijnzaad- en sojaolie). Het advies is dan ook om Pavo Ease&Excel niet nog aan te vullen met granen (=zetmeel!). 

6. Pavo Ease&Excel is in de praktijk getest en bewezen

Voordat Pavo Ease&Excel in de markt werd gezet is dit product eerst in de praktijk getest bij gerenommeerde ruiters uit verschillende disciplines. Aan dit praktijkonderzoek deden onder andere Twan Wolters internationaal renpaardentrainer, Marcus Ehning internationaal springruiter en Helen Langehanenberg internationaal dressuuramazone mee. Allen waren zeer enthousiast over het product. “Sinds kort testen wij Pavo Ease&Excel bij een dressuurpaard met een gevoelige maag. Hij is te dun en vaak erg nerveus. Al na een korte tijd was ik onder de indruk van de verbeterde conditie en prestaties, dus ik zal het zeker blijven voeren!” Aldus Helen LangeHanenberg. Lees hier meer ervaringen met Pavo Ease&Excel

Overtuigd? Geef hier jouw stem aan Pavo Ease&Excel. (Bedankt)

Overige berichten

> 5 redenen om op Pavo FibreBeet te stemmen
> 7 keer waarom je Pavo niet mag missen op Horse Event dit jaar
> Kobalt in paardenvoeding op FEI-dopinglijst, moet ik me zorgen maken?
> Pavo viert feest: 50 jaar specialistische paardenvoeding
> 5 redenen om op Pavo Vital te stemmen
> Pavo feliciteert Hippische Ondernemer van het Jaar
> 5 redenen om Pavo te bezoeken op Horse Event 2017
> Pavo lezingen tijdens WK IJslandse Paarden
> Hoe voer je een paard op leeftijd, zodat hij langer fit en gezond blijft?