Pavo, voeding en verzorging van paarden
Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang handige tips, leuke acties en specialistisch advies over de gezondheid van jouw paard in je mailbox!

Aanmelden

Pavo in de media

Voerkwestie Stalinrichting - CAP juli/aug 2015

Je paard loopt lekker in de zomerse wei. Voor jou het moment om zijn stal eens grondig te inspecteren, schoon te maken of misschien wel opnieuw in te richten. Ga je toch aan het werk? Kijk dan eens of de voer- en drinkbak van je paard wel veilig zijn, goed schoon te houden zijn en of je paard zich niet in onmogelijke bochten hoeft te wringen om bij een pluk hooi te komen.
Lees verder >

Ieder pondje gaat door het mondje - CAP mei 2015

Wat is het voorjaar toch heerlijk en hoe fijn is het dat de paarden weer lekker veel en lang de weide in kunnen. De meeste lastige insecten zijn nog niet in groten getalen aanwezig, dus waar zou je je nog druk om maken? Nou,....sommige paarden hebben de neiging om zwaarder te worden van het voorjaarsgras en tegelijkertijd slomer te worden in het werk. Hoe ondervang je dat nu weer?
Lees verder >

‘Mijn enige techniek is vrijheid’ - BIT editie 225 (2015)

De Spanjaard Santi Serra doorkruist europa met zijn paarden en honden. En als je geluk hebt, krijg je in Santi’s shows ook nog een zebra of wolf te zien. Zijn kracht schuilt in het spel met paarden en de uitzonderlijke samenwerking tussen zijn dieren. BIT sprak deze Pavo topper op Equitana.
Lees verder >

SpeediBeet, ruwvoer maar net even anders - Equitime maart 2015

Bietenpulp is prima ruwvoer voor paarden, maar voor velen van ons is het weken er teveel aan. Alle organisatorische ervaringen ten spijt, was dit uiteindelijk toch meestal de conclusie na de zoveelste poging tot… Met Pavo SpeediBeet is voortaan ook dit probleem van de baan. Pavo SpeediBeet is ontsuikerde bietenpulp (slechts 5% suiker) in vlokkenvorm, zonder toevoegingen van welke aard dan ook.  
Lees verder >

Voeding drachtige merrie - Equitime april 2015

Heeft u ook een merrie die dit voorjaar een veulen verwacht? Dit is een spannende tijd! In de aanloop naar de geboorte van het veulen toe is het echter goed eens even stil te staan bij de voedingsbehoefte van de merrie. Maar ook daarna, als het veulen geboren is en de merrie volop melk geeft. Hier vindt u een aantal aandachtspunten voor een ongestoorde groei van het jonge veulen en een goede gezondheid van de merrie.  
Lees verder >

Twintig jaar Pavo Cup - In de Strengen, editie 04 2015

De Pavo Cup. De competitie voor jonge dressuurpaarden is in de paardenwereld zo goed ingebed dat eigenlijk niemand onbekend is met dit fenomeen. Dit jaarlijks terugkerende evenement bestaat dit jaar op de kop af dan ook al twintig jaar. Tijd om in twee artikelen, die ieder een decennium beslaan, terug te blikken op het ontstaan, de ontwikkeling en de successen.  
Lees verder >