Pavo, voeding en verzorging van paarden
Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang handige tips, leuke acties en specialistisch advies over de gezondheid van jouw paard in je mailbox!

Aanmelden

Nieuwe Nature's Best; Minder granen en suikers verder omlaag

Steeds meer mensen willen paardenvoer met minder suikers. Pavo heeft de populaire muesli Nature’s Best aangepast. Het suikergehalte was met 2 procent al extreem laag. Maar het zetmeelgehalte is nu ook gedaald van 24 tot slechts 16 procent. En de prijs? Die blijft gelijk.

Zetmeel wordt in het paardenlichaam omgezet in voedingssuiker. Teveel suiker- en zetmeel levert gezondheidsproblemen voor paarden op. De roep om voeding met lagere gehalten is daarom terecht. Pavo heeft daaraan gehoor gegeven door de muesli Nature’s Best volledig te vernieuwen. Het is een perfect basisvoer met minder granen en met timothee als nieuwe grondstof. Deze smakelijke grassoort is speciaal voor Pavo verbouwd, heeft een laag fructaansuikergehalte, levert eiwit en gezonde vezels. Daarnaast bevat de muesli spelt, luzerne, sojavlokken en geëxtrudeerd  lijnzaad voor meer glans. Ook zijn de aanvullende vitaminen, mineralen en sporenelementen aangepast aan de nieuwste inzichten, gebaseerd op de gemiddelde waarden in het hedendaagse ruwvoer. Zo wordt bijvoorbeeld extra selenium toegevoegd. Dat is een dure grondstof. Toch heeft Pavo besloten om de prijs van Nature’s Best niet te verhogen. "Bij ons staat de gezondheid van paarden voorop, vandaar dat we deze stap noodzakelijk vonden”, vertelt voedingsdeskundige Rob Krabbenborg.

Pavo Nature’s Best is het ideale voer voor recreatiepaarden, paarden die weinig suiker en zetmeel nodig hebben of paarden die in de basissport lopen.

Overige berichten

> Pavo Ruwvoer Quickscan is gekozen tot Horses Product van het jaar!
> Pavo past vitamine- en mineralengehaltes aan in haar voeders
> EUROFINS EN PAVO PRESENTEREN DE ‘RUWVOER QUICKSCAN’
> Dressuurstal Van Baalen blij met nieuwe sponsor Pavo!
> Pavo en Tweespan zetten samenwerking Pavo Fryso Bokaal voort
> Pavo sponsor selectie World Breeding Dressage Championships
> Klinische Avond Paard 2016
> Pavo nieuwe official partner KNHS
> Only the Lonely nu ook kampioen Pavo Masterclass Tuigpaarden