Pavo, voeding en verzorging van paarden
Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang handige tips, leuke acties en specialistisch advies over de gezondheid van jouw paard in je mailbox!

Aanmelden

Pavo sponsor selectie World Breeding Dressage Championships

ERMELO (KNHS) – Pavo is sinds 2016 official partner van de KNHS. Dit jaar is Pavo Paardenvoer ook sponsor van de KNHS-selectie voor de Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses. Dit stamboekenkampioenschap voor jonge dressuurpaarden wordt dit jaar voor het eerst in Nederland verreden en wel van 28 t/m 31 juli 2016 op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. 

De Nederlandse afvaardiging voor het Wereldstamboekenkampioenschap, wordt bepaald tijdens de halve finale selectie op donderdag 14 juli en de finale selectie op zaterdag 16 juli tijdens het NK Dressuur in Ermelo. De beste tien vijf-, zes- én zevenjarige dressuurpaarden uit de voorselectiewedstrijden plaatsen zich voor de halve finale selectie van de KNHS Pavo WK-selectie Jonge Dressuurpaarden.

Kalender KNHS Pavo-voorselectiewedstrijden:

  • Zondag 17 april 2016 bij Manege De Prinsenstad in Delft
  • Vrijdag 6 mei 2016 bij Paardensportcentrum Gert van den Hoorn in Kootwijk
  • Vrijdag 10 juni 2016 bij Hoeve de Grient in Etten-Leur

Pavo-directeur Anton Baarslag vertelt enthousiast: “Pavo sponsort ook al jarenlang de Pavo Cup van het KWPN, een gevestigde competitie voor jonge dressuurpaarden. Nu we ook onze naam verbinden aan het KNHS-selectietraject, leveren we een complete bijdrage aan de ontwikkelingen van de dressuursport in Nederland.”

Tijdens de  KNHS Pavo-voorselectiewedstrijden wordt de Preliminary Dressage Test van de FEI verreden voor de betreffende jaargang. Paarden mogen aan een of meerdere voorselectiewedstrijden meedoen, waarbij het hoogste resultaat telt voor de selectie. Aan de KNHS Pavo-voorselectie kunnen ook niet bij het KWPN of het NRPS geregistreerde paarden deelnemen, of paarden die zich via de KWPN-Pavo Cup en KNHS-Subli competitie in 2015 automatisch al voor de halve finale selectie in Ermelo hebben geplaatst.

Kijk voor uitgebreide informatie en de selectiebepalingen op www.knhs.nl/wkjongedressuurpaarden.

Over Pavo:
Pavo Paardenvoer is opgericht in 1968  en wordt verkocht in meer dan 25 landen. Pavo laat zich inspireren door paardenhouders en geeft antwoord op hun voedingsvragen met gezonde en innovatieve producten, advies en service. Topkwaliteit paardenvoer, gebaseerd op wetenschappelijke inzichten, gemaakt met passie en door klanten getest.  

Overige berichten

> Pavo Ruwvoer Quickscan is gekozen tot Horses Product van het jaar!
> Pavo past vitamine- en mineralengehaltes aan in haar voeders
> EUROFINS EN PAVO PRESENTEREN DE ‘RUWVOER QUICKSCAN’
> Dressuurstal Van Baalen blij met nieuwe sponsor Pavo!
> Pavo en Tweespan zetten samenwerking Pavo Fryso Bokaal voort
> Nieuwe Nature's Best; Minder granen en suikers verder omlaag
> Klinische Avond Paard 2016
> Pavo nieuwe official partner KNHS
> Only the Lonely nu ook kampioen Pavo Masterclass Tuigpaarden