Pavo, voeding en verzorging van paarden

“ Als je om de gezondheid van paarden geeft ”

Care4Life

 Lang geleden graasden paarden over de steppen, op zoek naar grassen en krui­den. Deze leefomstandigheden zijn nog te zien aan het verteringsstelsel: een kleine­ maag en sterk ontwikkelde dikke darm. Tegenwoordig krijgen paarden vaak sterk ­geconcentreerd krachtvoer, relatief weinig hooi en doen we alle mogelijke moeite om kruiden uit de weide te houden... in feite tegennatuurlijk.

En daarom is Pavo Care4Life ontwikkeld!

Ervaringen

Maar liefst 60 mensen hebben Pavo Care4Life gedurende 2 weken getest op hun eigen paard voordat het op de markt kwam. Het waren sportpaarden, recreatiepaarden, paarden bij met allergieën, zomereczeem, longproblemen, oude paarden en te dikke paarden.
 

Anouska Fortuin

Heb van mijn voerleverancier een zakje gekregen om te proberen. Meng het nu nog door de muesli. Moeilijke eter, heel gevoelig bij voer overgang en suikers en zetmeel. Tot nu toe nog geen geschuur. Ben benieuwd als hij zo volledig over is op C4L.


Cindy Kocken

Mijn paarden vinden het super lekker vanaf dag 1 ik combineer het met brokken maar geef ik eerst de brokken blijven ze kijken of er nog iets bij komt....de testzak is bijna leeg dus hoop dat het product snel te koop is!
 

 

Lees meer ervaringen

De kruiden

Planten kunnen iets heel bijzonders

Planten bevatten niet alleen bijzondere stoffen, ze bezitten ook het vermogen zichzelf te herstellen. Dat noemen we het 'regeneratieve vermogen'. Als je de takken van een boom afzaagt, sterft de boom niet, hij zal nieuwe takken vormen.

 

Planten zijn ook zeer goed in staat zichzelf te herstellen. Als je een deel van een plant – een stekje – in de grond steekt, groeit daaruit een hele nieuwe plant met hetzelfde genetisch profiel (het genoom). Vanuit dit oogpunt zijn planten onsterfelijk en eeuwig.

 

Kruidengeneeskunde
Een belangrijk voordeel van werken met planten is, dat er niet een enkele stof wordt ingezet om een klein deel van het probleem aan te pakken, maar dat het een complex van werkzame stoffen is dat invloed heeft op het totale lichaam.

Lees verder >
 

Over Pavo Care4Life

Structuurrijke blend met kruiden voor een gezond paard in balans
•  Met 11 verschillende kruiden
•  Met pre- en probiotica
•  Granenvrij en melassevrij

Meer productinformatie

Veel gestelde vragen

Is Pavo Care4Life GMO-vrij?

GMO-vrij’ is niet zo eenvoudig In principe gebruiken we bij Pavo zoveel mogelijk  grondstoffen...

Lees verder


Hoeveel moet ik voeren?

Ons voeradvies is 170 gram Pavo Care4Life per 100 kg lichaamsgewicht per dag. Als aanvulling...

Lees verder


Voor welke paarden is Care4Life bedoeld?

Pavo Care4Life is geschikt voor alle paarden, als volledig voer voor paarden die recreatief of helemaal...

Lees verder


Alle veelgestelde vragen