Betaal veilig met iDEAL of Bancontact

Zakgoed, supplementen & BigBoxen

Handige bezorgservice

Kies je filters

Categorie
Onderwerp
Type
97 - 120 van 121 artikelen |
Sorteren op:
Voeding en gezondheid
00:00:53
Pavo FibreBeet bereiden
Video: Pavo FibreBeet bereiden
Voeding en gezondheid
00:00:54
Pavo SpeediBeet bereiden
Video: Pavo SpeediBeet bereiden Pavo SpeediBeet is een hoogwaardig ruwvoer voor paarden. Het bestaat uit ontsuikerde bietenpulpvlokken en is daarmee ook erg geschikt als extra ruwvoeraanvulling voor paarden en pony's die gevoelig zijn voor suiker. Het bevat namelijk maar 5% suiker en helemaal geen zetmeel of melasse! Door het speciale verhittingsproces zijn de suikerarme bietenpulpvlokken al na 10 minuten werken klaar om te voeren. Kortom: snel klaar, makkelijk te voeren en gezond voor alle paarden!  
Voeding en gezondheid
00:02:49
Animatie: het belang van ruwvoer
Animatie: het belang van ruwvoer Van nature grazen paarden bijna de hele dag én nacht. Ze eten dan vooral ruwvoer: hooi, kuil en gras. Ruwvoer houdt paarden gezond, maar waarom is ruwvoer eigenlijk zo belangrijk voor paarden? En hoelang kan een paard zonder hooi of gras? Ontdek het in deze animatievideo! 
Voeding en training
00:03:15
How to: gewicht van je paard meten
Video: Hoe meet je het gewicht van je paard met een gewichtsmeetlint? Een gewichtsmeetlint is een handig hulpmiddel om het gewicht van je paard te meten. Het is niet alleen leuk om te weten hoe zwaar je paard is, maar ook heel belangrijk bij het opstellen van een voerrantsoen, het doseren van medicatie én om je paard op ideaal gewicht te krijgen. Onze dierenarts en nutritionist Veerle Vandendriessche legt je in de video uit hoe je een gewichtsmeetlint het beste kunt gebruiken.
Voeding en training
00:05:35
How to: Body Condition Score paard meten
Video: Hoe beoordeel je de Body Condition Score (BCS) van je paard? Om te beoordelen of je paard te mager, te dik of precies goed is, voer je een Body Condition Score uit, oftewel een BCS. De meest betrouwbare methode om dit te meten is met de 9-punts Body Condition Score van Dr. Henneke. Bij het meten van de BCS beoordeel je 6 verschillende plekken op het paard. Namelijk de nek, schoft, rug, staartbasis, ribben en het gebied net achter de schouder van je paard. Op iedere plek ga je bepalen hoeveel vet er opgeslagen zit. Bij iedere meetplek geef je een score tussen de 1 en 9. Hoe meer vet, hoe hoger de score. Als je paard een score krijgt van 1, 2 of 3 betekent dit dat je paard te mager is. Een score van 4 of 5 geeft een normale conditie aan en vanaf een score van 6 is je paard te zwaar. Bij een score van 8 of 9 spreken we zelfs over obesitas en is het cruciaal dat je paard gaat afvallen.  Onze dierenarts en nutritionist Veerle Vandendriessche doet het voor in deze video. Veel succes met het meten van de Body Condition Score van je eigen paard!
Voeding en gezondheid
00:00:52
Pavo FibreNuggets bereiden
Video: Pavo FibreNuggets bereiden
Voeding en training
00:57:46
Webinar: Paard te dik? Tips voor gezond afvallen
Webinar: Paard te dik? Tips voor gezond afvallen Meer dan de helft van alle recreatief gehouden paarden in Nederland is te dik. Het ziet er vaak wel gezellig uit, zo’n lekkere dikkerd, maar overgewicht kan serieuze gezondheidsproblemen geven voor je paard en dat wil je natuurlijk niet. Tips van de experts In deze webinar geven Veerle Vandendriessche, dierenarts en nutritionist bij Pavo, en Carolien Munsters, sportfysioloog bij Moxie Sport Analysis & Coaching, tips om paarden met overgewicht op een gezonde manier te laten afvallen!
Voeding en gezondheid
00:53:59
Webinar: Hoefbevangenheid, voeding & behandeling
Webinar: Hoefbevangenheid bij paarden Hoefbevangenheid is een ontsteking binnen de hoef en een zeer pijnlijke aandoening voor paarden. In deze webinar gaat onze nutritionist en dierenarts Veerle Vandendriessche verder in op het ontstaan van hoefbevangenheid, de symptomen en hoe jij als eigenaar hiermee kan omgaan. Want: een paard dat eens hoefbevangen is geweest, blijft hier altijd gevoelig voor!
Voeding en gezondheid
01:00:28
Webinar: Als paarden ouder worden...
Webinar: Als paarden ouder worden... In deze online webinar legt dierenarts Harrit van der Meer (DAP Nijkerk-Wellensiek) uit hoe paarden veranderen naar mate ze ouder worden en welke gezondheidsproblemen er kunnen ontstaan. Onze dierenarts en nutritionist Veerle Vandendriessche Vandendriessche gaat vervolgens verder in op de veranderende voedingsbehoefte van oudere paarden en geeft praktische tips rondom het ideale rantsoen en management.
Voeding en gezondheid
01:02:42
Webinar: Gezond en fit de zomer door
Webinar: Gezond en fit de zomer door! Het weideseizoen is in volle gang! Maar waar moet je op letten als je meer gaat rijden en de paarden weer veel buiten zijn? In deze gratis online webinar krijg je antwoord op deze vragen. Dierenarts en nutritionist bij Pavo Veerle Vandendriessche vertelt alles over de gevaren die op de loer liggen, de basis voerbehoefte van een paard en het ideale zomerrantsoen. Instructeur en voormalig Grand Prix-ruiter Herman Wientjes legt vervolgens uit wanneer beweging overgaat in training en hoe je erachter kunt komen hoe fit je paard eigenlijk is. Hij geeft ook waardevolle tips over hoe je stap voor stap de conditie opbouwt. Agenda: 1. Management & voeding: Voedingsbehoefte van je paard Het ideale zomerrantsoen 2. Training vs. beweging Conditie opbouwen: do’s & don’ts Trainingsplan 
Voeding en gezondheid
00:01:03
How to: vitaminen en mineralen aanvullen met Pavo DailyFit
How to: vitaminen en mineralen aanvullen met Pavo DailyFit Eet jouw paard helemaal geen krachtvoer of maar een klein beetje? Dan is het belangrijk om vitaminen en mineralen aan te vullen. In ruwvoer, zoals gras en hooi, zitten namelijk niet alle voedingsstoffen die een paard nodig heeft om gezond te blijven. Met Pavo DailyFit geef je jouw paard alle vitaminen en mineralen in 1 handige koek per dag! Bekijk de video voor meer tips van onze voerspecialist Ragne.
Voeding en gezondheid
00:01:03
Pavo GutHealth: voertip voor paarden met diarree
Pavo GutHealth: voertip voor paarden met dunne mest Heeft jouw paard last van dunne mest? Paarden hebben van nature een zeer gevoelig maag-darmkanaal. Een plotselinge verandering in het voer of de leefomgeving kan al zorgen voor een slechte spijsvertering met diarree tot gevolg. Met het supplement Pavo GutHealth help je de darmbacteriën weer in balans te komen en ondersteun je een gezonde spijsvertering.  
Voeding en gezondheid
00:03:00
Spijsverteringsproblemen bij paarden
Heeft jouw paard diarree of afwijkende mest? Koliekklachten of is hij ineens mager geworden? Grote kans dat er iets niet goed zit in de spijsvertering van je paard. Bekijk deze video en ontdek alles over de spijsvertering van je paard en wat jij kunt doen om deze (weer) gezond te laten werken!
Voeding en gezondheid
00:00:48
Zandtest
Een zandophoping in de darmen komt regelmatig voor bij paarden. Pavo SandClear helpt om het zand uit de darm te verwijderen en een gezonde spijsvertering te bevorderen. Maar hoe weet je of je paard zand in zijn maag heeft? Bekijk de video!
Voeding en gezondheid
00:01:13
Pavo SpeediBeet:
Pavo SpeediBeet is a high quality roughage that supports the intestinal health. It is made of desugared flakes of sugar beet pulp and contains no additives, which means no added molasses either. The flakes are subject to a patented cooking process, resulting in a product which can be soaked quickly - 10 minutes - in both hot and cold water. Convenient, handy and healthy for all horses.
Voeding en training
00:02:07
Waarom SpeediBeet gezond is
Video: Waarom SpeediBeet gezond is Pavo SpeediBeet is een hoogwaardig ruwvoer dat de darmgezondheid ondersteunt. Het is gemaakt van ontsuikerde bietenpulpvlokken en bevat verder geen enkele toevoeging, dus ook geen suiker of melasse! De vlokken worden bewerkt via een gepatenteerd verhittingsproces. Hierdoor kan het product snel – 10 minuten - geweekt worden, in warm én koud water. Lekker, handig en gezond voor álle paarden.
Voeding en gezondheid
00:03:52
Teeth of a senior horse
A horses body starts to change after approximately 18 years of age. The digestive system becomes less efficient, nutrients are not as easily digested and absorbed. Also dental problems may arise.Veterinarian Gepco van Bokhorst tells how you can recognize dental problems and what you can do about it. You can’t prevent your horse getting older, but you can determine how he or she is going to age.
Voeding en training
00:02:22
Voeradvies: Hoeveel ruwvoer mag mijn paard?
Video: Hoeveel ruwvoer mag mijn paard? Het allerbelangrijkste eten voor je paard is ruwvoer. Daarmee bedoelen we o.a. gras, hooi en kuil. Het kauwen op ruwvoer zorgt voor een gezonde darmwerking. Maar hoeveel hooi heeft je paard nou nodig per dag? En wordt een paard niet veel te dik van zoveel hooi? Ontdek het in deze video!
Voeding en gezondheid
00:03:31
Recognize the signs of an aging horse
A horses body starts to change after approximately 18 years of age. IJsbrand Muller van Stichting De Paardenkamp talks about the changes and care of a senior horse. You can’t prevent your horse getting older, but you can determine how he or she is going to age.
Voeding en gezondheid
00:03:46
Expertvideo: Gebit van het oudere paard
Video: Het gebit van het oudere paard Vanaf een leeftijd van ongeveer 18 jaar verandert het lichaam van een paard. De spijsvertering wordt minder efficiënt en voedingsstoffen worden minder gemakkelijk verteerd en opgenomen. Ook kunnen er gebitsproblemen ontstaan. In deze video vertelt Dierenarts Gepco van Bokhorst hoe je gebitsproblemen kan herkennen en wat je hieraan kan doen.
Voeding en gezondheid
00:04:28
Expertvideo: Ziekte van Cushing (PPID)
Video: De ziekte van Cushing Wist je dat meer dan 50% van alle paarden boven de 18 jaar PPID ontwikkelt? Ook wel de ziekte van Cushing genoemd. Benieuwd naar wat Cushing precies is, hoe je het kunt herkennen en wat je er tegen kan doen? Dierenarts Linda van den Wollenberg van de Gezondheidsdienst voor Dieren, vertelt het je in deze video! 
Voeding en gezondheid
00:03:52
Expertvideo: Herken signalen van ouder worden
Video: Herken de signalen als je paard ouder wordt Vanaf een leeftijd van ongeveer 18 jaar verandert het lichaam van een paard. Voordat je dit aan de buitenkant ziet, gebeurt er al veel aan de binnenkant van het lichaam. Benieuwd hoe jij jouw ouder wordende paard het beste kan ondersteunen? IJsbrand Muller van Stichting De Paardenkamp vertelt je in deze video alles over de signalen en verzorging van een senior paard.   
Voeding en gezondheid
00:02:52
Voeradvies: Hoe hou ik mijn oude paard op gewicht?
Video: Hoe hou ik mijn oude paard op gewicht? Oude paarden krijgen sneller problemen met hun gewicht. Dit komt omdat voedingsstoffen minder goed worden opgenomen naarmate paarden ouder worden. Gebitsproblemen spelen ook vaak een rol. In deze video geven we je tips om jouw senior mooi op gewicht te brengen én houden!
Voeding en training
00:01:57
Voeradvies: Slobber aanmaken met koud water?
Video: Kan je slobber aanmaken met koud water? De meeste paarden zijn dol op een heerlijke slobbermaaltijd! Zeker in de winter is het een lekkere warme beloning. In de zomer is het ideaal om ervoor te zorgen dat je paard wat extra vocht binnenkrijgt. Maar kan je slobber eigenlijk ook met koud water aanmaken? In deze video wordt de vraag beantwoord!