Betaal veilig met iDEAL of Bancontact

Zakgoed, supplementen & BigBoxen

Handige bezorgservice

Voeding & fokkerij

Pavo fokkerij

De beste start voor een gezond veulen

Pavo is er voor alle fokkers die hun veulen de beste start willen geven. Met het complete fokkerijassortiment. Het merendeel van deze sterk aanbevolen producten bevat het beproefde Pavo Podo® concept: een uniek mineralencomplex om de groei van het veulen optimaal te ondersteunen. In elke fase. Van een gezonde dracht en geboorte tot de allereerste stapjes en een optimale groei. Voor een gezonde ontwikkeling en sterke botten. Omdat je liever wilt voorkomen dan genezen. Alles voor een leven vol welzijn en geluk.

Wist je dat...

“Het wetenschappelijk bewezen is dat veulens die gevoerd worden met Pavo Podo®, tot 50% minder kans hebben om OC(D) te ontwikkelen.”

PavoVoeradviesPleun Broeren

Nieuw: groeikalender

Meld je aan en ontvang een gratis kraamcadeau!

Verwacht jij binnenkort een veulentje? Meld je dan aan voor onze groeikalender en volg de ontwikkeling van je veulen stap voor stap. Je ontvangt regelmatig handige tips & tricks over voeding en opgroeien, die passen bij de levensfase van jouw veulen. Meld je vandaag nog aan en ontvang ook nog eens een leuk kraamcadeautje als je veulen geboren is!

Aanmelden

Pavo Podo® producten

Het bewezen concept voor gezonde botten

Optimale verzorging voor jonge veulens en groeiende paarden
Wetenschappelijk getest en bewezen
Tot 50% minder kans op verstoringen in de botontwikkeling tijdens het eerste jaar
Sterk aanbevolen door fokkers

A healthy start is a joy for life.

Dracht & lactatie

Gezonde groei begint bij de merrie

In de laatste fase van de dracht, vanaf 9 maanden, begint het veulen flink te groeien. Om deze groeispurt te ondersteunen, is het belangrijk dat je jouw merrie van speciale voedingsstoffen voorziet. Deze aangepaste behoefte gaat door tot het veulen wordt gespeend. 

Geboorte

Ieder veulen verdient een gezonde start

De eerste 24 uur zijn cruciaal voor de gezondheid van het veulen. Na de geboorte is het veulen volledig aangewezen op de afweerstoffen uit de eerste merriemelk (biest). Zorg ervoor dat je veulen deze afweerstoffen binnen de eerste 24 uur binnenkrijgt, omdat ze daarna niet meer worden opgenomen! 

Opgroeigids

We hebben een handige opgroeigids voor de geboorte en het opgroeien van jouw veulen gemaakt. Hiermee ben je helemaal voorbereid op alles voor én na de geboorte!

Naar de opgroeigids!
PavoVoeradviesOpgroeigids

Voerplan voor veulens

Met dit voedingsschema helpen we je om jouw veulen zo goed mogelijk te voeden. Zo zorg je ervoor dat jouw veulen alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt voor een gezonde ontwikkeling. 

Naar het voedingsplan!
PavoVoeradviesVeulen Voerplan

Opgroeien

Gezonde groei begint bij een gezonde basis

De ontwikkeling van gezonde botten en gewrichten is cruciaal voor de gezondheid en toekomstige prestaties van een paard. Samen met beweging en genetica is voeding daarbij een van de essentiële factoren, vooral in de eerste 2,5 jaar.

Persoonlijk voeradvies?

Onze voedingsdeskundigen staan voor je klaar! Neem contact met ons op.

Pleun Broeren

Nutritionist

Antje Warnecke

Voeradviseur | Medewerker customer support

Pavo

Voeradvies

We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.