Betaal veilig met iDEAL of Bancontact

Zakgoed, supplementen & BigBoxen

Handige bezorgservice

Kies je filters

Categorie
Onderwerp
Type
49 - 72 van 63 artikelen |
Sorteren op:
Voeding en training
00:03:15
How to: gewicht van je paard meten
Video: Hoe meet je het gewicht van je paard met een gewichtsmeetlint? Een gewichtsmeetlint is een handig hulpmiddel om het gewicht van je paard te meten. Het is niet alleen leuk om te weten hoe zwaar je paard is, maar ook heel belangrijk bij het opstellen van een voerrantsoen, het doseren van medicatie én om je paard op ideaal gewicht te krijgen. Onze dierenarts en nutritionist Veerle Vandendriessche legt je in de video uit hoe je een gewichtsmeetlint het beste kunt gebruiken.
Voeding en training
00:05:35
How to: Body Condition Score paard meten
Video: Hoe beoordeel je de Body Condition Score (BCS) van je paard? Om te beoordelen of je paard te mager, te dik of precies goed is, voer je een Body Condition Score uit, oftewel een BCS. De meest betrouwbare methode om dit te meten is met de 9-punts Body Condition Score van Dr. Henneke. Bij het meten van de BCS beoordeel je 6 verschillende plekken op het paard. Namelijk de nek, schoft, rug, staartbasis, ribben en het gebied net achter de schouder van je paard. Op iedere plek ga je bepalen hoeveel vet er opgeslagen zit. Bij iedere meetplek geef je een score tussen de 1 en 9. Hoe meer vet, hoe hoger de score. Als je paard een score krijgt van 1, 2 of 3 betekent dit dat je paard te mager is. Een score van 4 of 5 geeft een normale conditie aan en vanaf een score van 6 is je paard te zwaar. Bij een score van 8 of 9 spreken we zelfs over obesitas en is het cruciaal dat je paard gaat afvallen.  Onze dierenarts en nutritionist Veerle Vandendriessche doet het voor in deze video. Veel succes met het meten van de Body Condition Score van je eigen paard!
Voeding en training
00:57:46
Webinar: Paard te dik? Tips voor gezond afvallen
Webinar: Paard te dik? Tips voor gezond afvallen Meer dan de helft van alle recreatief gehouden paarden in Nederland is te dik. Het ziet er vaak wel gezellig uit, zo’n lekkere dikkerd, maar overgewicht kan serieuze gezondheidsproblemen geven voor je paard en dat wil je natuurlijk niet. Tips van de experts In deze webinar geven Veerle Vandendriessche, dierenarts en nutritionist bij Pavo, en Carolien Munsters, sportfysioloog bij Moxie Sport Analysis & Coaching, tips om paarden met overgewicht op een gezonde manier te laten afvallen!
Voeding en training
01:28:49
Webinar: Succesformule voor sportpaarden
Webinar: Succesformule voor sportpaarden Ben jij fanatiek met je paard aan het trainen en wil jij ook het beste uit jullie als combinatie halen? In deze webinar geeft dierenarts en nutritionist Veerle Vandendriessche samen met Herman Wientjes (instructeur en voormalig Grand Prix-ruiter) tips en trics over een goed doordacht sportmanagement, van voeding tot training. Want alleen als je alles voor elkaar hebt, kan je paard maximaal presteren!  Na het kijken van de webinar weet je: Alles over spieren De werkelijke energie- en eiwitbehoefte Het ultieme sportrantsoen De ideale trainingsopbouw De meest voorkomende trainingsproblemen (en oplossingen) Hoe je blessures kan voorkomen
Voeding en training
00:04:17
Go for gold met Merel Blom
Go for gold met Merel Blom Wat betekent topsport? Om tot het uiterste te gaan, iedere dag opnieuw? Eventer Merel Blom laat ons in deze mini-documentaire een uniek kijkje achter de schermen zien. Wat zijn de mooie en moeilijke momenten als alles in het teken van de Olympische Spelen staat? En wat heeft zij nodig om het beste uit zichzelf en uit haar paarden te halen?
Voeding en training
00:04:40
Go for gold met IJsbrand en Bram Chardon
Go for gold met IJsbrand en Bram Chardon Wat betekent topsport? Om tot het uiterste te gaan, iedere dag opnieuw? Menners IJsbrand en zoon Bram Chardon laten in deze mini-documentaire een uniek kijkje achter de schermen zien. Wat zijn de mooie en moeilijke momenten als je aan de top staat? En wat hebben zij nodig om het beste uit zichzelf en uit de paarden te halen?
Voeding en training
00:04:17
Go for gold met Helen Langehanenberg
Go for gold met Helen Langehanenberg Wat betekent topsport? Om tot het uiterste te gaan, iedere dag opnieuw? Dressuurruiter Helen Langehanenberg laat ons in deze mini-documentaire een uniek kijkje achter de schermen zien. Wat zijn de mooie en moeilijke momenten als alles in het teken van de Olympische spelen staat? En wat heeft zij nodig om het beste uit zichzelf en uit de paarden te halen?
Voeding en training
00:04:18
Go for gold met Marcus Ehning
Go for gold met Marcus Ehning Wat betekent topsport? Om tot het uiterste te gaan, iedere dag opnieuw? Springruiter Marcus Ehning laat ons in deze mini-documentaire een uniek kijkje achter de schermen zien. Wat zijn de mooie en moeilijke momenten als je aan de top staat? En wat heeft hij nodig om het beste uit zichzelf en uit de paarden te halen? 
Voeding en training
00:02:07
Waarom SpeediBeet gezond is
Video: Waarom SpeediBeet gezond is Pavo SpeediBeet is een hoogwaardig ruwvoer dat de darmgezondheid ondersteunt. Het is gemaakt van ontsuikerde bietenpulpvlokken en bevat verder geen enkele toevoeging, dus ook geen suiker of melasse! De vlokken worden bewerkt via een gepatenteerd verhittingsproces. Hierdoor kan het product snel – 10 minuten - geweekt worden, in warm én koud water. Lekker, handig en gezond voor álle paarden.
Voeding en training
00:02:22
Voeradvies: Hoeveel ruwvoer mag mijn paard?
Video: Hoeveel ruwvoer mag mijn paard? Het allerbelangrijkste eten voor je paard is ruwvoer. Daarmee bedoelen we o.a. gras, hooi en kuil. Het kauwen op ruwvoer zorgt voor een gezonde darmwerking. Maar hoeveel hooi heeft je paard nou nodig per dag? En wordt een paard niet veel te dik van zoveel hooi? Ontdek het in deze video!
Voeding en training
00:02:16
Voeradvies: Sportpaard afvallen en toch energie
Video: Hoe kan mijn sportpaard afvallen en toch energie behouden? Is jouw sportpaard ondanks het fanatieke trainen te zwaar? Dan is het een goed moment om je rantsoen eens onder de loep te nemen. Maar hoe zorg je er nou voor dat je paard afvalt, zonder ook al zijn energie te verliezen? Voedingsdeskundigen Heleen en Rob geven het antwoord in deze video!
Voeding en training
00:01:57
Voeradvies: Slobber aanmaken met koud water?
Video: Kan je slobber aanmaken met koud water? De meeste paarden zijn dol op een heerlijke slobbermaaltijd! Zeker in de winter is het een lekkere warme beloning. In de zomer is het ideaal om ervoor te zorgen dat je paard wat extra vocht binnenkrijgt. Maar kan je slobber eigenlijk ook met koud water aanmaken? In deze video wordt de vraag beantwoord! 
Voeding en training
00:03:28
Expertvideo: Ruwvoer voor sportpaarden
Video: Ruwvoer voor sportpaarden Sportpaarden hebben een hogere behoefte aan eiwit en energie dan paarden die niet zo hard hoeven te werken. Maar weet jij hoeveel energie en eiwitten en in jouw hooi zitten? De laatste jaren wordt het ruwvoer alleen maar armer. Dat wil zeggen dat de energie- en eiwitwaardes dalen. Vaak zelfs tot ver onder de behoefte van sportpaarden! In deze video vertellen we je hoe je zeker weet dat jij wel goed ruwvoer voert.
Voeding en training
00:02:06
Expertvideo: Eiwit voor sportpaarden
Video: Eiwit voor sportpaarden Sportpaarden hebben voldoende energie en eiwit nodig om het werk vol te houden. Als je paard te weinig eiwit binnenkrijgt, kan dit de spieren en prestaties negatief beïnvloeden. Doordat weilanden steeds minder bemest worden, lopen de gehaltes in ruwvoer ook terug. Benieuwd hoeveel eiwit jouw paard eigenlijk nodig heeft en of hij genoeg binnenkrijgt? Teun Sterk van paardenkliniek Bodegraven vertelt in deze video alles over de eiwitbehoefte van sportpaarden!
Voeding en training
00:03:32
Expertvideo: Bespiering van sportpaarden
Video: Bespiering van sportpaarden Als je paard onvoldoende bespiering heeft, is de kans op blessures groter. Maar hoe zorg je er nu voor dat je paard fit wordt én blijft? In deze Video vertelt Teun Sterk, paardendierenarts bij Dierenartsenpraktijk Bodegraven, meer over sportpaardenbegeleiding.