Betaal veilig met iDEAL of Bancontact

Zakgoed, supplementen & BigBoxen

Handige bezorgservice

Veerle Vandendriessche
11 april 2022 Leestijd 1 minuten

Pavo DailyPlus is vernieuwd: de verbeteringen uitgelegd

De vertrouwde ruwvoermix Pavo DailyPlus heeft een verbeterde samenstelling! Wij vinden het namelijk belangrijk om onze producten continu te blijven verbeteren, zodat ze nog gezonder zijn voor je paard. In dit artikel leggen we graag uit wat er precies veranderd is.

Hoe gebruik je Pavo DailyPlus?

Pavo DailyPlus is een uitgebalanceerde ruwvoermix geschikt voor alle volwassen paarden en pony’s. Je kunt Pavo DailyPlus gebruiken als ruwvoeralternatief, bijvoorbeeld bij paarden met een verminderde gebitsfunctie, of om te mengen met je krachtvoer, balancer of supplementen. Zo voeg je niet alleen structuur toe, maar maak je van een in de basis kleine maaltijd (je voert vaak maar 100 gram van een supplement of balancer) een ‘grote’ maaltijd.   

Wat is er veranderd aan de samenstelling van Pavo DailyPlus?

1. Helft minder suiker en zetmeel

Dankzij de aanpassingen in de samenstelling, is het suiker- en zetmeelgehalte met meer dan de helft gedaald: van 12,1% in de ‘oude’ Pavo DailyPlus naar 5,8% in de nieuwe versie. Hoewel het suiker- en zetmeelgehalte al laag was, is deze nu ruim onder de 10% en daarmee zeer laag. Perfect voor paarden en pony’s die gevoelig zijn voor suiker dus!

2. Graan- en melassevrij

De nieuwe samenstelling bevat geen melasse, granen of graanbijproducten en is daarmee geschikt voor paarden en pony’s die gevoelig zijn voor granen of met een volledig graanvrij dieet.

3. Zachtere structuur

In de ‘oude’ Pavo DailyPlus kon je soms nog weleens harde stengels tegenkomen. Het ruwvoer dat in de nieuwe samenstelling gebruikt is (o.a. gehakselde luzerne en timotheegras) is ondanks de rijke structuur een stuk zachter en kort genoeg om veilig te voeren aan alle paarden en pony’s. Dat geldt ook voor oudere paarden en paarden met gebitsproblemen of een gevoelige maag.

4. Prebiotica toegevoegd

De ruwvoervezels in Pavo DailyPlus hebben natuurlijk al een positief effect in het maag-darmstelstel, omdat het ervoor zorgt dat je paard meer kauwt en daardoor meer speeksel produceert. Om daarnaast de darmflora van je paard nog eens extra te ondersteunen, bevat de vernieuwde samenstelling ook prebiotica (chicorei- en appelpulp).

5. Lijnzaadbrokjes toegevoegd

Naast de prebiotica zijn er extra lijnzaadbrokjes toegevoegd. Lijnzaad zorgt voor extra omega 3-vetzuren en een mooi glanzende vacht.

6. Compactere verpakking

Naast de samenstelling van het product, is de verpakking aangepast. Een zak Pavo DailyPlus bevat nu 12 kilo (in plaats van 15 kilo) en is een stuk compacter, zoals de vorm van een baaltje hooi. Dit maakt het steviger en makkelijker te dragen en stapelen.

Lees meer over:

Gezond voeren +Ruwvoer +