Pavo, voeding en verzorging van paarden
Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang handige tips, leuke acties en specialistisch advies over de gezondheid van jouw paard in je mailbox!

Aanmelden

Nieuwsberichten

Pavo feliciteert Hippische Ondernemer van het Jaar

Joris van Helmond en Erika Lickhammer van VHL Stables zijn uitgeroepen tot Hippische Ondernemer van het Jaar 2017. VHL Stables is als grote sportstal bezig met het opleiden en uitbrengen van jonge springpaarden en voeding is daarbij erg belangrijk. Wij van Pavo zijn dan ook erg trots dat we ons steentje hieraan bij mogen dragen en gingen bij ze langs om ze persoonlijk te feliciteren!  
Lees verder >

5 redenen om Pavo te bezoeken op Horse Event 2017

Op 8, 9 en 10 september verzamelen tienduizenden paardenliefhebbers zich op Horse Event in Ermelo. Je vindt onze Pavo-stand - net als vorig jaar - naast de Bit-piste en deze is zeker een bezoekje waard! We hebben namelijk heel veel leuks voor jullie in petto.
Lees verder >

Pavo lezingen tijdens WK IJslandse Paarden

Van 7 tot en met 13 augustus 2017 vinden de Wereldkampioenschappen voor IJslandse Paarden plaats in het Noord-Brabantse Oirschot. Er worden ruim dertigduizend paardenliefhebbers van over heel Europa verwacht, dus dan kan Pavo natuurlijk niet ontbreken!
Lees verder >

Hoe voer je een paard op leeftijd, zodat hij langer fit en gezond blijft?

Oudere paarden worden stijver, de spiermassa wordt minder, het gebit gaat achteruit en de darmwerking neemt af. Wanneer dit begint, is per paard verschillend. Maar wacht niet te lang om je paard te ondersteunen met een passend voermanagement.  
Lees verder >

Hoe maak je je weide klaar voor het weideseizoen?

Paardenhouders zijn vaak terughoudend als het om bemesting gaat. Maar het is nodig om verarming van de bodem tegen te gaan. Een gezonde bodem heeft een natuurlijk evenwicht, waardoor onkruid minder kans krijgt.
Lees verder >

Van de stal naar de weide

De spijsvertering van een paard is bijzonder gevoelig. Voer daarom veranderingen geleidelijk in. Vooral de overgang van stal naar weide moet voorzichtig gebeuren, om de bacteriepopulatie in de darmen de gelegenheid te geven zich aan te passen. Zo niet, dan kunnen problemen als diarree, koliek of hoefbevangenheid optreden.
Lees verder >