Pavo, voeding en verzorging van paarden
Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang handige tips, leuke acties en specialistisch advies over de gezondheid van jouw paard in je mailbox!

Nieuwsberichten

Pavo lezingen tijdens WK IJslandse Paarden

Van 7 tot en met 13 augustus 2017 vinden de Wereldkampioenschappen voor IJslandse Paarden plaats in het Noord-Brabantse Oirschot. Er worden ruim dertigduizend paardenliefhebbers van over heel Europa verwacht, dus dan kan Pavo natuurlijk niet ontbreken!
Lees verder >

Hoe voer je een paard op leeftijd, zodat hij langer fit en gezond blijft?

Oudere paarden worden stijver, de spiermassa wordt minder, het gebit gaat achteruit en de darmwerking neemt af. Wanneer dit begint, is per paard verschillend. Maar wacht niet te lang om je paard te ondersteunen met een passend voermanagement.  
Lees verder >

Hoe maak je je weide klaar voor het weideseizoen?

Paardenhouders zijn vaak terughoudend als het om bemesting gaat. Maar het is nodig om verarming van de bodem tegen te gaan. Een gezonde bodem heeft een natuurlijk evenwicht, waardoor onkruid minder kans krijgt.
Lees verder >

Van de stal naar de weide

De spijsvertering van een paard is bijzonder gevoelig. Voer daarom veranderingen geleidelijk in. Vooral de overgang van stal naar weide moet voorzichtig gebeuren, om de bacteriepopulatie in de darmen de gelegenheid te geven zich aan te passen. Zo niet, dan kunnen problemen als diarree, koliek of hoefbevangenheid optreden.
Lees verder >

Lacteren is topsport

Melk produceren kost een merrie enorm veel energie, die steeds moet worden aangevuld. In het begin produceert ze nog niet zoveel melk, maar is de concentratie aan stoffen erin hoger. Naarmate het veulen groter wordt, zo rond de tweede en derde maand, is de melkproductie op z’n top. Een merrie geeft in deze periode gemiddeld 3 procent van haar lichaamsgewicht aan melk, dat is bij een gemiddelde afmeting toch al snel zo’n 18 tot wel 25 liter per dag! Qua energieverbruik is dit te vergelijken met een paard dat volop in training is voor de Olympische Spelen.
Lees verder >

Weg met die wintervacht

Als de dagen langer worden, maakt een paard hormonen aan die het startsein geven voor de vachtwisseling. Vaak wordt gedacht dat verharen te maken heeft met de stijgende temperaturen, maar dat is veel minder van invloed. Een paard verhaart ook als het eind februari nog vriest. Hoe kun je hem helpen zich van zijn lange haren te ontdoen?
Lees verder >