Pavo, voeding en verzorging van paarden
Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang handige tips, leuke acties en specialistisch advies over de gezondheid van jouw paard in je mailbox!

Aanmelden

Persberichten

Pavo Ruwvoer Quickscan is gekozen tot Horses Product van het jaar!

Ieder jaar organiseert Eisma Media en Horses.nl de ‘Horses Product van het Jaar’ verkiezing. Hierbij kiezen publiek en jury samen de beste en meest innovatieve producten in de paardenmarkt. Niet alleen werd de Pavo Ruwvoer Quickscan gekozen tot nummer 1 in de categorie Voer(benodigdheden), door zowel publiek als jury, maar ook nog als overall winnaar!
Lees verder >

Pavo past vitamine- en mineralengehaltes aan in haar voeders

Jaarlijks onderzoekt Pavo de samenstelling van zo’n 200 paardenruwvoer monsters (hooi en voordroogkuil). Daarbij wordt niet alleen gekeken naar de energiewaarde en het eiwit- en suikergehalte. Ook de gehaltes aan mineralen (zoals calcium, fosfor en magnesium) en spoor-elementen (zoals ijzer, koper, zink, mangaan en selenium) worden onderzocht.
Lees verder >

EUROFINS EN PAVO PRESENTEREN DE ‘RUWVOER QUICKSCAN’

Ruwvoer is voor paarden dé belangrijkste voedingsbron. Het dagelijkse rantsoen bestaat voor 70% tot 100% uit ruwvoer.  Om een gezond rantsoen samen te kunnen stellen is het belangrijk te weten hoeveel energie, eiwit en suiker jouw ruwvoer bevat. Met de Ruwvoer Quickscan kun je jouw ruwvoer snel en eenvoudig op deze drie waarden testen. Zo kun je het rantsoen indien nodig gericht aan te vullen met het juiste krachtvoer. De Ruwvoer Quickscan is verkrijgbaar in de webshop van Pavo en kost € 19,95. www.pavowebshop.nl
Lees verder >

Dressuurstal Van Baalen blij met nieuwe sponsor Pavo!

A-merk ondersteunt DVB met raad en daad Toen dit jaar DVB’s toenmalige voersponsor verkocht werd aan een Belgisch bedrijf, was dit een aanleiding voor DVB om zich opnieuw te oriënteren op een perfecte voerleverancier voor het bedrijf. In het A-merk Pavo is een excellente nieuwe partner gevonden.
Lees verder >

Pavo en Tweespan zetten samenwerking Pavo Fryso Bokaal voort

BOORNBERGUM - Afgelopen vrijdag werd tijdens een bezoek aan Ruitersportzaak Tweespan in Boornbergum de samenwerkingsovereenkomst tussen Pavo, Tweespan en het KFPS ondertekend. Voor de komende drie jaar hebben de partijen Pavo en Tweespan hun naam wederom verbonden aan de competitie voor jonge Friese paarden, de zgn Pavo Fryso Bokaal.
Lees verder >

Pavo sponsor selectie World Breeding Dressage Championships

ERMELO (KNHS) – Pavo is sinds 2016 official partner van de KNHS. Dit jaar is Pavo Paardenvoer ook sponsor van de KNHS-selectie voor de Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses. Dit stamboekenkampioenschap voor jonge dressuurpaarden wordt dit jaar voor het eerst in Nederland verreden en wel van 28 t/m 31 juli 2016 op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. 
Lees verder >