Pavo, voeding en verzorging van paarden
Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang handige tips, leuke acties en specialistisch advies over de gezondheid van jouw paard in je mailbox!

Aanmelden

Persberichten

Pavo stopt met palmolie in haar voeders

Vanaf 20 juli 2015 zijn er geen palmolie-producten meer aanwezig de brokken en muesli ’s van Pavo paardenvoer. In plaats van palmolie wordt er nu gebruik gemaakt van sojaolie en maiskiemolie. Pavo heeft als missie om een bijdrage te leveren aan de gezondheid van paarden en wil tevens met respect voor de natuur produceren. Stoppen met palmolie is een van de maatregelen om maatschappelijk verantwoord te ondernemen.
Lees verder >

Breekbaarheid Pavo SummerFit koeken verbeterd!

De afgelopen tijd was de breekbaarheid van de Pavo SummerFit koeken niet altijd goed. Bij Pavo is hard gewerkt om dit probleem uit de wereld te helpen. De oplossing is gevonden in het dunner maken van de koeken. De koeken zijn ook geconcentreerder. Hierdoor bevat 1 koek nog steeds de dagelijks benodigde hoeveelheid aan vitaminen en mineralen voor je paard. Een mooi bijkomend voordeel is dat er hierdoor meer koeken in een verpakking passen. In de 5 kg verpakking zitten nu 36 (voorheen 30) koeken en in de 15kg verpakking gaan nu 108 (voorheen 90) koeken.
Lees verder >

Kom naar de Pavo Cup clinic op vrijdagavond 5 juni

De Pavo Cup is inmiddels een begrip in de dressuurwereld. Dit jaar bestaat deze talentenjacht voor vier- en vijfjarige dressuurpaarden 20 jaar. Tijd voor een feestje! Een feestje waarbij we niet alleen terugkijken, maar vooral vooruit kijken. Een aantal aanpassingen in de Pavo Cup zullen vanaf dit jaar worden doorgevoerd, deze clinic maakt duidelijk welke dat zijn.
Lees verder >

Op en top tuigpaardenpromotie tijdens NK springen op 26 april

Het Nederlands kampioenschap springen in Mierlo is zondag gastheer van de Pavo Masterclass Tuigpaarden, die dit jaar ondersteund wordt door de nieuwe subsponsoren Horses2fly & Leen Soldaat Training Systems. Om 15.30 uur, tussen de grote springfinales door, wordt tijdens de eerste competitiewedstrijd van het seizoen het neusje van de zalm gepresenteerd.
Lees verder >

Krijgt jouw 18+ paard het juiste voer?

Speciaal voor oudere paarden is er een nieuw voer verkrijgbaar; Pavo 18Plus. Want vanaf 18 jaar verandert het lichaam van je paard. Daar merk je eerst niets van maar let op, zodra je veranderingen waarneemt aan de buitenkant, is dat proces al vergevorderd. Begin dus op tijd met de juiste voeding! Pavo 18Plus zit boordevol goed verteerbare vezels, essentiële aminozuren en omega 3- en 6-vetzuren.  Hiermee verzorg je het ouder wordende paard met alles wat het lichaam vraagt. Want dát je paard ouder wordt kun je niet voorkomen, maar hoé hij ouder wordt bepaal je zelf. www.pavo.nl/ouderepaarden  
Lees verder >

Magnesiumsupplement verlaagt osteochondrose

In 2010 en 2011 heeft de Gezondheidsdienst voor Dieren samen met paardenvoer producent Pavo en een paardendierenarts twee studies uitgevoerd naar het effect van mineralen op het ontstaan van OC(D) bij KWPN-veulens in de leeftijd van 0 – 12 maanden. In de eerste studie had in de groep die extra magnesium en fosfor kregen van de veulens 21,9% osteochondrose tegenover 41,9% bij de controlegroep. Alle foto’s zijn voor een second opinion beoordeeld door de Faculteit Diergeneeskunde. In de tweede studie waarbij veulens tussen 5 en 12 maanden werden gevolgd, verminderde in de groep die extra magnesium kreeg de osteochondrose met 14,3% terwijl de controlegroep gelijk bleef. De conclusie is dat het mineralenmengsel met magnesium het ontstaan van OC(D) bij zeer jonge veulens verlaagt.
Lees verder >