Betaal veilig met iDEAL of Bancontact

Zakgoed, supplementen & BigBoxen

Handige bezorgservice

29 maart 2023 Leestijd 0 minuten00:00:33

KNHS en PAVO lanceren gratis online masterclass paardenvoeding

De KNHS lanceert in samenwerking met haar partner Pavo een gratis online masterclass over paardenvoeding. In deze korte masterclass deelt Pleun Broeren, nutritionist bij Pavo, op een leuke laagdrempelige manier belangrijke basiskennis over voeding van paarden. Deze kennis is belangrijk voor iedereen die met paarden omgaat. De masterclass is door middel van het aanmaken van een account vanaf 29 maart gratis te bekijken via het platform Horseriding.academy. 

Ben je net begonnen met paardrijden? Heb je net een eigen paard? Of houd je al jarenlang paarden? Vroeg of laat krijgt iedere ruiter of paardeneigenaar te maken met vragen over paardenvoeding. Hoe weet je nou precies wat je paard nodig heeft? Wat is goede voeding? Hoeveel ruwvoer heeft je paard nodig? En wanneer voer je krachtvoer of een balancer? Pleun laat zien hoe je dat doet en ze beantwoordt in heldere taal al deze vragen en meer in de masterclass.

Heeft je paard een ideaal gewicht, is hij te mager of juist te vol? Dit kun je bepalen aan de hand van de body condition score. Pleun laat met behulp van een paard precies zien hoe je de body condition score zelf kunt bepalen. Tot slot gaat Pleun in op de do’s en don’ts van paardenvoeding. 

De KNHS en Pavo werken al jarenlang samen. Beide organisaties hebben paardenwelzijn op de eerste plek staan. De focus van het partnership ligt op het verspreiden van kennis over goed voermanagement en gezonde paardenvoeding.

 

Bekijk de Masterclass: Masterclass Pleun Broeren: Paardenvoeding - Horseriding.Academy