Betaal veilig met iDEAL of Bancontact

Zakgoed, supplementen & BigBoxen

Handige bezorgservice

21 juni 2023 Leestijd 1 minuten

Merel Blom: ‘Pavo is meer dan een gewone sponsor, het is een echte samenwerking’

Eventingamazone Merel Blom verlengde afgelopen maand opnieuw haar sponsorcontract met Pavo. Iets waar niet alleen Pavo, maar ook Blom erg blij mee is. “Ik kan altijd met de mensen van Pavo overleggen over het voeren van mijn paarden. Want alleen de combinatie met goede arbeid met goed voer zorgt ervoor dat ik successen kan behalen”, aldus Blom.  

Blom houdt het voer van haar paarden het liefst zo simpel mogelijk. “Ik geloof niet in standaard supplementen toevoegen aan het rantsoen van een paard. Via hun normale krachtvoer moet een paard voldoende bouwstenen binnen krijgen om te presteren. Natuurlijk heeft een paard wel eens wat extra nodig, maar alleen in heel specifieke situaties. Bijvoorbeeld bij heel warm weer als een paard extreem veel zweet of bij een ander specifiek probleem.” 

Alle jonge paarden bij Blom op stal beginnen met Pavo AllSports, naarmate ze meer arbeid moeten verrichten gaan ze over op Pavo Performance met Pavo TopSport als topping. “Het is belangrijk dat de paarden niet teveel suiker en wel veel eiwitten binnen krijgen. Al kunnen mijn eventers als ze moeten presteren ook wel wat suiker gebruiken voor de energie. Samen met DAP Bodegraven ben ik in het verleden op zoek gegaan naar de juiste combinatie in krachtvoer voor mijn paarden. Van daaruit is samen met Pavo TopSport ontwikkeld. Dit zegt eigenlijk al precies hoe mijn samenwerking, want zo noem ik het het liefst, met Pavo is. Zij zijn veel meer dan een gewone sponsor, ze denken echt met mij mee in hoe ik mijn paarden het beste kan voeren. Door de paarden een goede basis aan krachtvoer te geven, heb ik geen extra toevoegingen nodig. Daar zit alles in wat mijn paarden nodig hebben.” 

Blom geeft aan dat van de 40 paarden bij haar op stal, de meeste paarden krijgen gewoon krachtvoer zonder supplementen als toevoeging krijgen. “Een tijdje geleden kreeg ik een paard van een eigenaar op stal. Hele ladingen poeders kwam er mee en het paard was volgens de eigenaar niet te rijden. Wij hebben het paard een combinatie van de juiste arbeid met alleen aanvullend krachtvoer gegeven en na een paar maanden kon hij mee naar huis zonder dat hij nog iets specifieks nodig had. Dat is het mooie aan het voer van Pavo, de samenstelling is zo goed dat ze eigenlijk alles al binnen krijgen.” 

Regelmatig heeft Blom overleg met de juiste mensen bij Pavo over het voeren van haar paarden. “En als er bijvoorbeeld een nieuwe lading kuilvoer binnen komt laat ik het eerst door Pavo testen, zo weet ik precies wat ik voer en of het ruwvoer ook geschikt is voor mijn eventingpaarden. Dat ik makkelijk even kan bellen en overleggen met Pavo is enorm fijn, daarin maken ze voor mij echt het verschil.”