Betaal veilig met iDEAL of Bancontact

Zakgoed, supplementen & BigBoxen

Handige bezorgservice

20 juli 2023 Leestijd 1 minuten

Sponsorruiter Jamila Berg bereidt zich voor op Wereldkampioenschappen

Pavo sponsorruiter Jamila Berg vertegenwoordigt haar land Zweden op de Wereldkampioenschappen voor IJslandse paarden. Het event staat gepland van 8-13 augustus in het Nederlandse Oirschot. De amazone is inmiddels druk bezig met de laatste voorbereidingen om hier zo goed mogelijk aan de start te verschijnen.  

De vosbonte Toppur fra Audholtshjaleigu, het paard waarmee Berg aan de start verschijnt, is een opvallende verschijning. De goedgekeurde hengst heeft al veel overwinningen op zijn naam staan waaronder 4 gouden medailles op het Zweedse kampioenschap. “Toppur heeft in alle opzichten een fantastisch karakter!”, vertelt Berg.  

Ze amazone geeft aan dat het deze laatste periode voor de Wereldkampioenschappen vooral belangrijk is Toppur fris en gezond te houden. “In de trainingen werken we vooral aan de details. Ikzelf ben op wedstrijden eigenlijk altijd vrij rustig en niet zenuwachtig of gestrest. Ik denk dat ons sterkste punt is dat we echt een team vormen, we kennen elkaar door en door. Voor de wereldkampioenschappen vind ik het het belangrijkste dat we plezier hebben en daardoor goede resultaten neer kunnen zetten.”  

 

In de voorbereiding op het kampioenschap speelt voeding een belangrijke rol. “Met Pavo heb ik eindelijk een voer gevonden dat genoeg vitaminen en mineralen bevat voor mijn paard. Ze hebben ook nog eens een heel breed assortiment zodat ik eigenlijk voor ieder paard wel iets kan vinden wat past bij de behoeftes.” 

Toppur krijgt momenteel Pavo Performance, een brok voor paarden die op hoog niveau moeten presteren, en de olierijke sportmuesli Pavo Sportsfit. Daarnaast krijgt hij de ruwvoermix Pavo DailyPlus, zodat hij nog langer kan genieten van zijn maaltijd, en Pavo LinseedOil wat zorgt voor een gezonde en glanzende vacht. Ook tijdens de wereldkampioenschappen krijgt Toppur deze producten. “Dit vul ik dan nog wel aan met de Pavo SlobberMash om er zeker van te zijn dat hij genoeg vocht binnen krijgt.” 

Pavo is tijdens de Wereldkampioenschappen ook aanwezig met een stand. Deze is volledig ingericht op het voeren van IJslandse paarden. 

Meer weten over de Wereldkampioenschappen voor IJslandse paarden kan via: https://www.wc2023.nl