Betaal veilig met iDEAL of Bancontact

Zakgoed, supplementen & BigBoxen

Handige bezorgservice

7 september 2023 Leestijd 1 minuten

Pavo omarmt 8 beloften aan mijn paard van de KNHS

De KNHS heeft onlangs de ‘8 beloften aan mijn paard’ opgesteld. Hiermee wil de KNHS uitdragen waar zij voor staan en hoe we met onze paarden om moeten gaan. Als partner van de KNHS omarmt ook Pavo deze beloften.  

Fenna Westerduin van de KNHS vertelt hoe de beloften tot stand zijn gekomen: “We vinden het belangrijk dat mensen gaan nadenken of ze ook op deze manier met hun paarden omgaan. Vaak denken we daar niet echt over na. Door deze beloften op papier te zetten en telkens weer uit te dragen hopen we mensen een spiegel voor te houden. Mensen zouden het eigenlijk moeten gaan zien als een soort ‘vinklijstje’ om te kijken of ze op de goede manier met hun paard omgaan.”  

De 8 beloften:  

  1. Het gedrag van mijn paard te begrijpen en op basis van vertrouwen, geduld en respect een duurzame band op te bouwen.  
  2. Mijn paard te huisvesten met soortgenoten om hem heen en te zorgen dat hij elke dag voldoende vrije beweging krijgt.  
  3. Mijn paard onbeperkt of meerdere keren per dag water en ruwvoer te geven en te zorgen dat hij alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt.  
  4. Zo weinig mogelijk hulpmiddelen in te zetten en dan alleen ter bevordering van de gezonde ontwikkeling van het lichaam van mijn paard.  
  5. Mijn paard te trainen op een niveau en wijze dat past bij zijn mentale en fysieke gesteldheid.  
  6. Als mijn paard niet reageert zoals ik graag zou willen, ik besef dat dit waarschijnlijk ligt aan de manier waarop ik het vraag. Als ik er niet uit kom, roep ik de hulp in van een expert.  
  7. Nooit uitgeleerd te zijn en open te staan voor instructie en nieuwe inzichten.  
  8. Als de tijd van definitief afscheid nemen daar is, te zorgen voor een waardige levensbeëindiging voor mijn paard.  

Westerduin: “Vooral nummer 6 vind ik altijd een hele mooie. We moeten blijven reflecteren als een paard niet zo reageert als dat wij dat graag zouden willen. Kijk eerst naar jezelf, en ligt het niet aan jou, kijk dan verder. Er zal iets zijn waarom een paard reageert zoals hij doet.” 

Pavo onderstreept het belang van al deze beloften. Bij nummer 3 wil Pavo graag paardenhouders blijven ondersteunen. Door middel van een Pavo RuwvoerQuickscan wordt precies duidelijk wat een paard binnenkrijgt via het ruwvoer. Door vervolgens de specifieke behoeftes in kaart te brengen kan voor ieder paard een op maat gemaakt voeradvies gegeven worden. Dit kan middels de voercalculator, maar ook door een persoonlijk voeradvies.