Betaal veilig met iDEAL of Bancontact

Zakgoed, supplementen & BigBoxen

Handige bezorgservice

11 januari 2024 Leestijd 2 minuten

Pavo versterkt marktpositie door overname in Verenigd Koninkrijk

Pavo, de organisatie waarmee ForFarmers wereldwijd actief is in de paardensector, breidt haar marktpositie uit door de overname van Thunderbrook Equestrian Limited (‘Thunderbrook’), een bedrijf dat voornamelijk actief is in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. ForFarmers UK Holdings Ltd (‘ForFarmers’) neemt 100% van de aandelen van Thunderbrook over.

Thunderbrook is een sterk merk met een breed productenportfolio dat bestaat uit conventionele en biologische voerproducten, supplementen en kruiden voor paarden en pony’s. Thunderbrook, met in 2023 een omzet van 3 miljoen GBP, heeft door de jaren een breed distributienetwerk in het Verenigd Koninkrijk en Ierland opgebouwd dat bestaat uit gespecialiseerde groothandelaren en retailers in het Verenigde Koninkrijk en Ierland. Ook heeft Thunderbrook een sterke online positie. Dit alles biedt perspectief voor verdere groei van Thunderbrook in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Het assortiment van Thunderbrook sluit naadloos aan bij dat van Pavo, dat in meer dan 30 landen wordt verkocht. Zowel Pavo als Thunderbrook ontwikkelen zelf productconcepten maar besteden de productie van de voeders uit aan ForFarmers en derden. Met de overname krijgt Pavo toegang tot het uitgebreide distributienetwerk van Thunderbrook.

Aantrekkelijke versterking en uitbreiding in paardenvoersector

Aart Freriks, Directeur Pavo: “We zijn zeer verheugd met de overname van dit unieke merk, dat goed past binnen onze ambitie om de leidende internationale marktpositie van Pavo verder uit te breiden.”

Dr. Deborah Carley, directeur Thunderbrook: "We hebben Thunderbrook door de jaren heen verder ontwikkeld vanaf het oorspronkelijke concept, en van het met de hand mengen van voeders in kleine batches, tot een bloeiend bedrijf met een omzet van ongeveer 3 miljoen GBP. Nu ben ik, samen met mijn team, verheugd om de teugels over te dragen aan Pavo om onze natuurlijke en biologische paardenvoeders verder op de kaart te zetten."

Persbericht 

Noot voor de redactie / Voor meer informatie:

ForFarmers, Marieke Leussink: [email protected] of +31 6 12 56 74 95

Bedrijfsprofiel

ForFarmers N.V. is een internationale onderneming die complete en innovatieve voeroplossingen biedt voor de veehouderij. Met haar missie ‘For the Future of Farming’ zet ForFarmers zich in voor de continuïteit van het boerenbedrijf en een verdere verduurzaming van de agrarische sector. ForFarmers is met een afzet van circa 9 miljoen ton diervoeders op jaarbasis een vooraanstaande voerproducent in Europa. De onderneming is actief in Nederland, Duitsland, Polen en het Verenigd Koninkrijk. ForFarmers heeft circa 2.500 medewerkers. De omzet bedroeg in 2022 circa €3,3 miljard. ForFarmers N.V. is genoteerd aan Euronext Amsterdam.

ForFarmers N.V., Postbus 91, 7240 AB Lochem, T: +31 (0)573 28 88 00

[email protected], www.forfarmersgroup.eu

TOEKOMSTGERICHTE UITSPRAKEN

Dit document bevat toekomstgerichte uitspraken die onder meer betrekking hebben op ForFarmers’ wettelijk vereiste kapitaal- en liquiditeitsposities in bepaalde gespecificeerde scenario's. Hiernaast kunnen toekomstgerichte uitspraken, zonder enige beperking, uitspraken bevatten met daarin woorden zoals ''is voornemens'', "verwacht", 'houdt rekening met'', "is gericht op", ''heeft het plan'', "schat" en woorden met een soortgelijke strekking. Deze uitspraken betreffen of kunnen invloed hebben op toekomstige zaken, zoals ForFarmers’ toekomstige financiële resultaten, bedrijfsplannen en huidige strategieën. Toekomstgerichte uitspraken zijn onderhevig aan een aantal risico's en onzekerheden die ertoe kunnen leiden dat daadwerkelijke resultaten en prestaties wezenlijk verschillen van de verwachte toekomstige resultaten of prestaties die impliciet of expliciet in toekomstgerichte uitspraken zijn opgenomen. Factoren die tot verschillen in de huidige verwachtingen kunnen leiden, of daaraan kunnen bijdragen, omvatten, maar zijn niet beperkt tot: ontwikkelingen in wetgeving, technologie, belastingen, rechtspraak en regelgeving, schommelingen in beurskoersen, juridische procedures, onderzoeken door toezichthouders, de concurrentieverhoudingen, en algemene economische omstandigheden. Deze en andere factoren, risico's en onzekerheden die invloed kunnen hebben op enige toekomstgerichte uitspraak of de daadwerkelijke resultaten van ForFarmers, worden besproken in het laatst gepubliceerde jaarverslag. De toekomstgerichte uitspraken in dit document betreffen uitsluitend uitspraken vanaf de datum van dit document, en ForFarmers aanvaardt geen enkele verplichting tot of verantwoordelijkheid voor het bijwerken van de toekomstgerichte uitspraken die in dit bericht zijn opgenomen, ongeacht of deze verband houden met nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins, tenzij ForFarmers hiertoe wettelijk verplicht is.