Betaal veilig met iDEAL of Bancontact

Zakgoed, supplementen & BigBoxen

Handige bezorgservice

10 april 2024 Leestijd 1 minuten

Mühldorfer Pferdefutter en Pavo tillen elkaar naar hoger niveau

Mühldorfer Pferdefutter is al meer dan drie jaar onderdeel van Pavo. Het authentieke Duits merk met geheel eigen merkidentiteit, unieke producten en een trouwe klantengroep verwerft zich een stevige positie in de Duitse markt. De afgelopen jaren is er een schat aan kennis uitgewisseld tussen Pavo en Mühldorfer. 

De kern van de merkfilosofie van Mühldorfer Pferdefutter is de overtuiging dat de natuur alle essentiële voedingsbestanddelen en vitale elementen levert die nodig zijn voor de voeding van paarden. Daarom vormt het gebruik van natuurlijke grondstoffen de hoeksteen voor het samenstellen van voeding op maat om te voldoen aan zowel dieet- als prestatiegerichte eisen, wat nauw aansluit bij het ethos van Pavo.

Natuurlijke ingrediënten

Mühldorfer richt zich op het gebruik van natuurlijke ingrediënten en vermijdt chemische bindmiddelen, extractiemiddelen, conserveringsmiddelen en overbodige vulstoffen of inferieure bijproducten van molens. Bovendien zijn alle producten gecertificeerd GMO-vrij, met een speciale biologische productlijn. Veel formuleringen zijn ontwikkeld in samenwerking met dierenklinieken en dierenartsen, wat de toewijding van Mühldorfer onderstreept om een optimale balans te vinden tussen innovatie en het benutten van de kracht van de natuur.

Ondersteuning spijsvertering

Een opvallend kenmerk van veel Mühldorfer Pferdefutter producten is de verrijking met prebiotisch Mühldorfer Topinambur concentraat, ontworpen om de ontwikkeling van een gezonde darmflora te ondersteunen, waardoor de duurzame vitaliteit en het welzijn van paarden wordt verbeterd. Alle Mühldorfer producten zijn ontwikkeld om een gezonde spijsvertering te ondersteunen, met paradepaardjes als Mucovital prebiotic (maaggezondheid) en Revital Klinikum prebiotic (darmgezondheid). Daarom kiezen eigenaren van paarden met specifieke behoeften vaak voor het zeer gespecialiseerde aanbod van dit merk.

Mühldorfer als muze

In de afgelopen jaren is er een schat aan kennis uitgewisseld tussen de twee merken en is productontwikkeling nauwkeurig afgestemd op de behoefte van paarden en hun eigenaren. Zo heeft de formuleringen van Mühldorfer als muze gediend voor de ontwikkeling van Pavo GutSecure en Pavo GastricEase. Door krachten te bundelen en tegelijkertijd vast te houden aan een eigen visie, hebben deze merken een eigen productlijn die is afgestemd op de uiteenlopende behoeften van paarden. Deze synergie helpt om een nog groter aantal paardeneigenaren te helpen en zorgt voor optimale ondersteuning van hun paarden.