Betaal veilig met iDEAL of Bancontact

Zakgoed, supplementen & BigBoxen

Handige bezorgservice

23 april 2024 Leestijd 2 minuten

Pavo Professional voor grotere paardenhouders: meer dan alleen voer

Korte lijnen, snel schakelen, paardenvoeding op maat; allemaal kenmerken van een succesvolle samenwerking tussen Pavo en Zwienberg-Horsefeed. Waar gewenst is zelfs totale ontzorging op het gebied van paardenvoeding, maar ook advies op het vlak van wet- en regelgeving mogelijk. Paardenhouders met 12 paarden of meer kunnen gebruikmaken van dit unieke programma. “Hierdoor kunnen de paardenhouders doen waar ze goed in zijn en hoeven ze zich niet bezig te houden met de rompslomp eromheen.” 

Tony Zwienenberg, eigenaar van Zwienenberg-Horsefeed, is een paardenman in hart en nieren. Hij weet als geen ander waar de wensen liggen van de professionele paardenhouder. “Dat begint al met zorgen dat je de juiste chauffeurs op de vrachtwagen hebt zitten. Onze chauffeurs weten hoe ze een paardenbedrijf op moeten rijden; stapvoets. Ze hebben geduld als de klant nog even bezig is met een paard en vinden het niet erg om even te wachten. Ze kijken mee bij de silo’s waar het voer opgeslagen is, zodat we altijd fris en veilig voer houden voor de paarden. Ook geven ze waar nodig advies op maat. Onze vrachtwagens vallen op en zijn herkenbaar. Dit zorgt voor een goede reclame. Vandaar dat ik weleens telefoontjes krijg van collega-paardenhouders die onze vrachtwagen ergens hebben gezien of wij ook bij hen kunnen leveren.”

Automatisch monitoren

Zwienenberg-Horsefeed kan de paardenhouders volledig ontzorgen: “Steeds meer paardenhouders maken hier gebruik van. Door middel van sensoren weten wij wanneer er opnieuw geleverd kan worden. Ook kunnen wij optimaal gebruikmaken van onze zelfwegende bulkwagen, die ter plekke het voer kan uitwegen.” Zwienenberg-Horsefeed levert twee keer per week, zowel in Nederland als in Duitsland. 
De vrachtwagens zijn uitgerust met het Webfleet navigatiesysteem, welke het mogelijk maakt om het exacte tijdstip aan te geven van levering. “Doordat wij met vaste chauffeurs werken, is het ook geen probleem als er niemand thuis is. Ze weten de weg en redden zich geheel zelfstandig.”

Overstap naar silo

Vanaf 12 paarden is de overstap van zakgoed of bigboxen naar voeren vanuit een silo interessant laat Zwienenberg weten. “Ook hierin kunnen wij ontzorgen. Vanaf 1000 kg is het mogelijk om in bulk te bestellen. Wij kunnen een silo plaatsen. We leveren nieuwe of gebruikte silo’s. Een silo kan buiten geplaatst, maar het komt ook voor dat we een silo in delen naar binnen brengen bij een locatie en binnen opbouwen. De laatst geleverde silo is zelfs op het zolder geplaatst. Deze neemt geen ruimte in en loopt alleen via een buis naar beneden, waarmee de voerkar gevuld kan worden.”
Volgens Zwienenberg willen paardenhouders die de overstap gemaakt hebben niet meer terug. “Ten eerste voelen ze het in de portemonnee, ten tweede is het niet meer nodig om met voerzakken te slepen en kan er ook eenvoudig bestelt worden via onze bestelapp. Uiteraard leveren wij ook zakgoed en bigboxen via dropshipping. Handig als je van een bepaalde voersoort geen hele silo vol nodig hebt. Wel zitten hier voorwaarden aan met betrekking tot de minimale bestellingen.”

Op maat gemaakt voer

Het voeren vanuit de bulk kan vanaf 4 ton nog een ander groot voordeel hebben. “We kunnen vanaf deze hoeveelheid het voer zelfs op maat mixen. Naar aanleiding van een ruwvoeranalyse kunnen we bepalen wat de paarden extra nodig hebben en de juiste samenstelling van de brokken bepalen. Zo kunnen we voer leveren dat helemaal is toegespitst op de wensen van de gebruiker.” Uiteraard voldoet dit voer nog steeds aan de hoge standaarden die we bij Pavo hebben. Er wordt door de nutritionisten goed gemonitord of de aanpassingen in lijn zijn met waar Pavo voor staat. 

Wet- en regelgeving

Paardenhouders krijgen steeds meer te maken met veranderende wet- en regelgeving. Ook hierin kan Zwienenberg-Horsefeed ondersteunen. “We hebben hiervoor een samenwerking met FarmConsult van ForFarmers. Hierdoor kunnen wij paardenhouders ook ondersteunen op het gebied van mestboekhouding, gecombineerde opgaves en vergunningsaanvragen. Voor deze laatstgenoemde, kan een paardenbedrijf gebruik maken van een gratis check. Voor de aan- en afvoermeldingen naar het RVO, hebben wij voor de paardenhouder ter ondersteuning een app gemaakt, genaamd Pareg. De Pareg-app is een simpele app om alle paarden op een snelle manier te registreren. Door het paard bij aankomst aan te melden in de app, wordt precies bijgehouden hoe lang het betreffende paard reeds op uw locatie verblijft en hoeveel dagen u nog de tijd heeft om het paard aan te melden bij het RVO.”

Kortom, door de samenwerking tussen Pavo en Zwienenberg-Horsefeed is het mogelijk de paardenhouder, waar gewenst, volledig te ontzorgen. 

Ontdek hier meer over de samenwerking tussen Pavo en Zwienenberg-Horsefeed.