Betaal veilig met iDEAL of Bancontact

Zakgoed, supplementen & BigBoxen

Handige bezorgservice

28 mei 2024 Leestijd 2 minuten

Met kleine stappen naar een duurzamere aarde

Bij Pavo zetten we ons niet alleen in voor de gezondheid van onze paarden, maar vinden we het ook belangrijk om bij te dragen aan een gelukkigere wereld. Het Pavo Planet Program drijft ons ertoe om de processen binnen ons bedrijf en de producten die we produceren zo duurzaam mogelijk te maken, zonder afbreuk te doen aan de hoogwaardige kwaliteit. Los van elkaar lijken het allemaal kleine stapjes, maar alles bij elkaar durven we te stellen dat we inmiddels een grote stap gemaakt hebben. We geven graag een inkijkje. 

1. Navulverpakkingen

Het meest zichtbaar voor de consument zijn natuurlijk onze navulverpakkingen. Deze zijn beschikbaar voor een aantal van onze supplementen en balancers. Hiermee kun je je supplementenemmer een leven lang blijven bijvullen. Door het gebruik van de navulverpakkingen gebruiken we minder plastic, dit is beter voor het milieu, maar ook voor de portemonnee.  Ons doel is om in de toekomst nog meer van onze producten in navulverpakkingen aan te bieden. 

2. Verpakkingsmateriaal

Tot dusver zijn wij het enige bedrijf in deze sector dat uitsluitend FSC®-papier gebruikt. Je kunt dit herkennen aan het FSC®-logo op de verpakking. FSC® staat voor Forest Stewardship Council®. Het is een internationaal certificeringssysteem voor duurzamer bosbeheer. Wij gebruiken niet alleen duurzaam papier, maar waar mogelijk voorzien we onze voerzakken van twee lagen papier in plaats van drie, wat een besparing van ongeveer 20% van het papier in onze verpakkingen oplevert. Bovendien zijn alle plastic verpakkingen die nog nodig zijn, gemaakt van 100% recyclebaar plastic.

3. Duurzame soja

Wij hebben ons aangesloten bij Nevedi (De Nederlandse Vereniging Diervoederindustrie) samen met ons moederbedrijf ForFarmers. Doormiddel van een certificering met productie-eisen, controleert Nevedi hoe de soja is geteeld. Deze eisen hebben onder andere betrekking op ontbossing, arbeidsomstandigheden, landgebruik en -bezit en gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. Omdat Pavo is aangesloten bij Nevedi gebruiken wij 100% duurzame soja, volgens de FEFAC (Fefac soja sourcing richtlijnen), wat betekent dat alle Pavo producten die we zelf in Nederland produceren 100% duurzame soja bevatten.

4. GMO-vrije grondstoffen

GGO-technologie wordt vaak gebruikt voor het verkrijgen van hogere opbrengsten bij de winning van grondstoffen, maar deze genetische modificatie komt (normaliter) niet voor in de natuur en heeft gevolgen voor de gezondheid en de duurzaamheid. Vanwege onze hoge eis om steeds duurzamer te worden en de gezondheid van jouw paard te bevorderen, zien wij bewust af van het gebruik van GMO-grondstoffen in onze voeders.

5. Onderzoek

Binnen de paardensector zijn er nog veel mogelijkheden onbenut om te zorgen voor een duurzamere paardenhouderij. Onderzoeksprojecten naar duurzaamheid kunnen een grote rol spelen om diverse veranderingen door te voeren. Daarom zijn wij partner van diverse onderzoeksprojecten. Onze partners hierin zijn onder andere de Hogeschool Van Hall Larenstein en de Universiteit Utrecht. 

6. Optimaliseren van logistiek

Tot begin 2024 werden de webshoporders en de producten voor dealers vanuit twee verschillende locaties verzonden. Door de voorraad op één locatie bij Nunner Logistics te centraliseren, kunnen producten efficiënter worden beheerd en is er een betere bewaking op de houdbaarheid, waardoor minder afval ontstaat. Ook op het gebied van transport en verzending is een mooie duurzaamheidsslag gemaakt door het elimineren van onnodige transportbewegingen en in te zetten op efficiënte routes.

7. Bijdragen aan biodiversiteit

Een "bijensnelweg" is een innovatief concept dat tot doel heeft habitats voor bijen en andere bestuivende insecten te creëren en met elkaar te verbinden. Dit netwerk van bloeiende planten langs groenstroken, tuinen, parken en andere stedelijke en landelijke gebieden is cruciaal voor de biodiversiteit en het behoud van ecosystemen. In het algemeen ondersteunen bijensnelwegen een duurzamer milieu door het evenwicht in de natuur te bevorderen en schadelijke praktijken te verminderen.
Om de Pavo Bee Highway te bouwen, hebben we vanaf week 18 bij iedere webshopbestelling een pakketjes zonnebloempitten meegestuurd naar onze klanten.

8. Doneren in plaats van weggooien

Klepperstall e.V., een Duitse dierenwelzijnsorganisatie, ontving een gulle voerdonatie van Pavo voor haar geredde paarden. Aan ongeveer 80 paarden biedt deze stal een liefdevol thuis. De steun van Pavo draagt niet alleen bij aan het welzijn van de paarden, maar ook aan de duurzaamheid van de organisatie. Het voer dat we doneren is zeker nog niet over de houdbaarheidsdatum heen, maar voldoet niet aan de standaarden van minimaal een half jaar houdbaarheid voor ons voer in de winkels. 

9. Ahiflower als duurzaam alternatief

Pavo Ahiflower draagt bij aan bodembewerking en is een duurzaam alternatief voor visolie! Ahiflower is een plant die een olie levert die rijk is aan goede omega vetzuren (EPA, DHA en SDA), daarnaast wordt het regeneratief geteeld, wat betekent dat het tijdens het teeltproces bijdraagt aan de bodem, de activiteit van bestuivers en de biodiversiteit. Ahiflower helpt dus om de organische stof in de bodem aan te vullen en de aangetaste biodiversiteit in de bodem te herstellen.`
Eén hectare Ahiflower produceert evenveel omega-olie als 450.000 ansjovissen per jaar?