Pavo, voeding en verzorging van paarden
Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang handige tips, leuke acties en specialistisch advies over de gezondheid van jouw paard in je mailbox!

Aanmelden

Nieuwsberichten

Pavo Fryso bokaal: 30 dressuurpaarden naar halve finale

De laatste selectiewedstrijd voor de Pavo Fryso Bokaal vrijdag 14 augustus in Oldeholtpade was veruit de grootste. Het was immers het laatste moment om jonge talentvolle Friese paarden aan de jury te tonen en kans te maken op een plaatsje in de halve finale te Drachten. Daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. Maar liefst 47 combinaties kwamen in actie. De jury kende aan dertig paarden 65 punten of meer toe en zij mogen zich opmaken voor de halve finale op vrijdag 11 september in Drachten, met daarvoor nog de instructiedagen.
Lees verder >

Pavo Fryso bokaal: Dertien dressuurpaarden naar halve finale

Maar liefst dertien van de zestien paarden die zondag 2 augustus deelnamen aan de voorselectie voor de Pavo Fryso Bokaal in Hilvarenbeek ontvingen een ticket voor de halve finale in Drachten. Een uitstekend resultaat. Het hoogste aantal punten werd behaald door Jan Les Neurès Macralles (Jasper 366). Met Bibi Westerhuis in het zadel kende de jury hem 79 punten toe, goed voor de winst bij de vierjarige hengsten/ruinen.    
Lees verder >

DIM 2015

Van 6 t/m 12 Juli 2015 vonden de Duitse Kampioenschappen voor Ijslandse paarden plaats in Neuler. In de video wordt een leuke impressie gegeven van het evenement. Pavo was natuurlijk ook aanwezig met een stand.
Lees verder >

Pavo Fryso bokaal: Geen uitschieters in eerste Pavo Fryso-selectie

De eerste voorselectie voor de Pavo Fryso Bokaal dressuuraanleg vond zaterdag 11 juli 2015 plaats tijdens de fokdag in Kootwijk. Van de juryleden Aat van Essen en Monica Drohm kregen dertien jonge dressuurpaarden 65 punten of meer voor hun verrichting. Daarmee zijn zij afgevaardigd naar de halve finale, die vrijdag 11 september plaatsvindt in Drachten.  
Lees verder >

Tuigpaard Bastiaan steelt show op CSI Twente

Vier politici en een zanger beoordeelden zondagmiddag 29 juni op CSI Twente in Geesteren de Pavo Masterclass Tuigpaarden, supported by Horses2fly & Leen Soldaat Trainings Systems, en wezen Bastiaan als winnaar aan. Het is de eerste zege voor Erik van der Veen in promotietour van dit jaar en een terechte.    
Lees verder >

Pavo VoerAdvies; een status-update

Afgelopen paar maanden is er gekeken naar het functioneren van Pavo VoerAdvies. Sommige van jullie hebben hier misschien wel aan bijgedragen door deel te nemen aan de enquête die in maart is rondgestuurd in de Pavo Nieuwsbrief en daarnaast op verschillende websites heeft gestaan, zoals bokt.nl. Uit deze enquête is leuke en bruikbare informatie gekomen, die misschien wel geleidt hebben tot een aantal nieuwe inzichten. Om een idee te geven van de uitkomst van dit onderzoek, staat hieronder een overzicht van een aantal leuke feitjes over Pavo VoerAdvies in 2014:
Lees verder >