Pavo, voeding en verzorging van paarden
Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang handige tips, leuke acties en specialistisch advies over de gezondheid van jouw paard in je mailbox!

Aanmelden

Pavo in de media

Pavocup 2.0: Zo ziet de jury het graag - Hoefslag, nr. 7

Na twintig jaar Pavo Cup is het hoog tijd voor vernieuwing, zodat deze talentenjacht beter aansluit op het WK Jonge Paarden. Hoefslag zet voor (toekomstige) deelnemers vijf speerpunten van de nieuwe stijl met bijbehorende tips op een rijtje.
Lees verder >

De zin en onzin over voedingssupplementen - Paints & Quarters nr. 22

Wat het probleem ook is, voedingssupplementen lossen het op. Dat claimen de makers althans. Wanneer Julia van der Kraats uit Emst zich zorgen maakt over de brokkelhoeven van haar 6-jarige merrie Telise, krijgt ze een eenduidig advies: voedingssupplementen! “Maar werken die eigenlijk wel?”, vraagt ze.  
Lees verder >

Ieder pondje gaat door het mondje - CAP mei 2015

Bij de wisseling van de seizoenen vraagt het voerbeleid altijd wat extra aandacht. Je paard staat vaker op stal en begint met de ontwikkeling van zijn wintervacht. Buiten hangt het vochtige gras er wat slapjes bij, de wei is zijn frisgroene aanblik verloren.
Lees verder >

Water en zout, van levensbelang - Level Up nr. 5

  Waar warmte is, is ook vaak zweet. Wanneer je paard sterk zweet, verliest het met het vocht ook de belangrijke lichaamszouten zoals natrium, chloride, kalium en calcium. Bij een tekort aan elektrolyten kan je paard minder goed vocht vasthouden, vermindert de elasticiteit van de huid en gaat het uithoudingsvermogen achteruit  
Lees verder >

Clinic Pavo Cup groot succes - In de Strengen, editie 11 2015

De Pavo Cup bestaat 20 jaar. De jongepaardencompetitie, waarbij het natuurlijk talent van vier- en vijfjarige dressuurpaarden centraal staat, is een begrip geworden in de dressuurwereld. Niet op de laatste plaats dankzij de topprestaties in de grote sport van succesvolle Pavo-paarden. Tijd voor een feestje dus en ook tijd om eens te evalueren.  
Lees verder >

8 fabels over paardenvoer - Paints & Quarters nr. 21

Uit onderzoek weten we tegenwoordig veel over paardenvoer. We weten wat gezond is en hoe we moeten voeren. Toch zijn er altijd nog fabels over paardenvoer. Rob Krabbenborg, productmanager / voedingsspecialist bij Pavo, geeft opheldering over acht fabels.  
Lees verder >