Pavo, voeding en verzorging van paarden
Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang handige tips, leuke acties en specialistisch advies over de gezondheid van jouw paard in je mailbox!

Aanmelden

Pavo in de media

Sportpaardenbegeleiding: Voeding kan verschil maken - In de Strengen nr. 4 2015

“Preventie en vroegtijdige signalering van blessures voorkomt grote problemen.” Paardenarts Teun Sterk van dierenkliniek Bodegraven doet met zijn collega’s veel aan sportpaardenbegeleiding. Analyse van het voerregime maakt daar onderdeel van uit. “Aanpassingen op dat gebied kunnen soms enorm veel verschil maken.”  
Lees verder >

Als je paard wat moeilijk ontspant - CAP januari/februari 2015

Hoe herkenbaar. Buiten is het koud, iedereen rijdt binnen omdat dit vooral comfortabel is en ook de wedstrijden zijn allemaal indoor. Fijn en luxe, maar de paarden krijgen er af en toe de zenuwen van. Trailer op, trailer af, overvolle losrijdhallen waarin iedereen kort op elkaar rijd en eenmaal thuis hup, meteen die stal weer in…Wat doe je eraan?
Lees verder >

Nieuw voer houdt senioren langer fit - BIT voedingsspecial

Net als bij oudere mensen verandert er het nodige in het lichaam van paarden op leeftijd. Dat brengt een veranderde voerbehoefte teweeg en om aan die behoefte tegemoet te komen heeft Pavo een speciaal voer ontwikkeld dat senioren langer fit en gezond houdt: Pavo 18Plus.
Lees verder >

‘ We voeren te veel en rijden te weinig' ; Hoefslag november 2014

Veel paarden zijn te dik. Boosdoeners zijn niet zozeer het zetmeel en de suiker in het voer, maar de paardenhouder die te veel voert en veel te weinig met zijn viervoeter doet. ‘Veel paarden hebben helemaal geen krachtvoer nodig’, zegt productmanager Rob Krabbenborg van Pavo.
Lees verder >

Dat een paard oud wordt houd je niet tegen, maar hoe bepaal je zelf - Level Up

Steeds meer paarden in Nederland mogen van hun pensioen genieten. Maar net als bij oudere mensen verandert er het nodige in het lichaam van viervoeters op leeftijd. Om aan die behoefte tegemoet te komen heeft Pavo, in samenspraak met Paardenverzorgcentrum De Wildtshof en Nationaal Rusthuis voor oude paarden en pony`s Stichting de Paardenkamp in Soest, een speciaal voer ontwikkeld om senioren fit en gezond te houden.
Lees verder >

Wanneer je paard een dagje ouder wordt - CAP november 2014

Ouderdom komt met gebreken. Dat is bij mensen zo en bij paarden niet anders. Regelmatig bewegen houdt hen soepel en een aangepast rantsoen helpt je viervoeter om letterlijk en figuurlijk goed in zijn vel te blijven zitten.
Lees verder >