Pavo, voeding en verzorging van paarden
Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang handige tips, leuke acties en specialistisch advies over de gezondheid van jouw paard in je mailbox!

Aanmelden

Pavo in de media

Nieuw seniorenvoer voorziet in behoefte - In de Strengen (19) oktober 2014

Steeds meer paarden in Nederland mogen van hun pensioen genieten. Maar net als bij oudere mensen verandert er het nodige in het lichaam van viervoeters op leeftijd.
Lees verder >

De kwestie van het juiste voer... Als je een lange wedstrijddag hebt - Paints & Quarters (18) september 2014

Hoe leuk! Lekker met je paard op wedstrijd. Soms kunnen dat in de zomer lange (of soms zelfs meerdere) dagen zijn. Terwijl je zelf nog een pakje drinken en een vooraf gesmeerde krentenbol neemt, staat je paard op de trailer te wachten op het volgende wedstrijdonderdeel. Maar waar heeft hij op zo’n lange wedstrijddag behoefte aan?
Lees verder >

Het juiste voer bij brokkelhoeven en een doffe vacht - CAP september 2014

Wanneer je paard niet lekker in zijn vel zit - zijn vacht glanst niet, zijn hoeven zijn droog - dan kan dit vele oorzaken hebben. Toch is het in dergelijke gevallen niet onverstandig om zijn totale rantsoen eens te bekijken. Het kan namelijk zomaar zijn dat je paard onvoldoende eiwitten binnenkrijgt, last heeft van een verstoorde darmwerking of een tekort heeft aan enkele essentiële vitaminen en mineralen.
Lees verder >

Stap voor stap naar een dikker paard - BIT216_2014

Wie een mager paard heeft gehad, weet dat je paard laten aankomen geen kwestie is van een extra schep krachtvoer. Hoe je je magere paard wél veilig laat aankomen? Dat vertellen voedingsdeskundigen drs. Annette Weezel Errens en Rob Krabbenborg.
Lees verder >

Als je een lange wedstrijddag hebt - CAP juli/ augustus 2014

Hoe leuk! Lekker met je paard op wedstrijd. Soms kunnen dat in de zomer lange (of soms zelfs meerdere) dagen zijn. Terwijl je zelf nog een pakje drinken wegslobbert en een vooraf gesmeerde krentenbol wegwerkt, staat je paard op de trailer te wachten op de volgende proef. Waar heeft hij op zo’n lange wedstrijddag nu behoefte aan?
Lees verder >

Wanneer extra zout geven? - CAP juni 2014

De zomer is in aantocht en je paard kan flink zweten na een stevige training, misschien was hij zelfs al erg warm toen je hem uit de wei haalde. Maar wanneer heeft jouw paard extra zouten (elektrolyten) nodig? Kun je hem dit preventief voeren, zodat hij een voorraadje aanlegt of is het enkel een kwestie van tekorten weer aanvullen? Djilan Boelen van Pavo VoerAdvies wordt nu de zomer nadert overstelpt met dit soort vragen.
Lees verder >