Betaal veilig met iDEAL of Bancontact

Zakgoed, supplementen & BigBoxen

Handige bezorgservice

Pavo SpeediBeet

SNEL WEKENDE BIETENPULP VLOKKEN

4 beoordelingen

Pavo SpeediBeet is een hoogwaardig ruwvoer dat de darmgezondheid ondersteunt. Het is gemaakt van ontsuikerde bietenpulp vlokken en bevat geen enkele toevoeging dus ook geen melasse.

Over Pavo SpeediBeet

Pavo SpeediBeet is een hoogwaardig ruwvoer dat de darmgezondheid ondersteunt. Het is gemaakt van ontsuikerde bietenpulp vlokken en bevat geen enkele toevoeging dus ook geen melasse. De vlokken worden bewerkt via een gepatenteerd verhittingsproces. Hierdoor kan het product snel – 10 minuten - geweekt worden, in warm én koud water. Lekker, handig en gezond voor álle paarden

Pavo SpeediBeet bevat geen zetmeel en heeft een suikergehalte van slechts 5%. Dit maakt het een ideaal voer voor paarden die gevoelig zijn voor suiker.

Pavo SpeediBeet bevat veel pectine, een oplosbare vezel die nog beter verteerbaar is dan de vezels in ruwvoer. Hierdoor is deze bietenpulp een fantastische bron van langzaam vrijkomende energie en perfect geschikt voor wedstrijdpaarden. Pectine heeft een prebiotische werking wat betekent dat de vezels de groei van gezonde bacteriën in de darmen ondersteunen.

Pavo SpeediBeet valt onder de categorie ruwvoer en bevat geen toegevoegde vitaminen en mineralen. Voer je alleen Pavo SpeediBeet naast je overige ruwvoer, dan is aanvulling van vitaminen en mineralen, bijvoorbeeld met Pavo DailyFit koeken of Pavo Vital brokjes aan te raden.

Let op: Pavo SpeediBeet kun je alleen in geweekte vorm voeren. Zorg dus dat je het veilig bewaart en dat uitbrekende paarden er niet bij kunnen.

Voertip

Omdat Pavo SpeediBeet weinig suiker bevat en helemaal geen melasse moeten veel paarden even wennen aan de smaak. Meng SpeediBeet de eerste dagen met je gewone krachtvoer, of voeg er een beetje Pavo SlobberMash aan toe. Na enige dagen kun je het desgewenst afbouwen.

Belangrijke eigenschappen

  • Gezonde ruwvoervezels met prebiotisch effect
  • Ondersteunt goede darmwerking
  • Zeer laag suiker, geen melasse

Toepassing

Pavo SpeediBeet past in het rantsoen van paarden met:

  • Gevoeligheid voor suiker
  • Achterstand in conditie
  • Senioren die slecht kunnen kauwen – gedeeltelijke ruwvoervervanger
  • Sportpaarden – slow release energie en vocht voorraad in de darmen
Reviews

Wat zijn de ervaringen?
22 september 2022
10 mei 2021
10 november 2021
Speedibeet voor een gezond (miniatuur)paard
23 maart 2021

Miniatuurpaarden, en in mijn geval Amerikaanse miniatuurpaarden, doen het zeer goed als ze Speedibeet krijgen bij hun krachtvoer. Daar ze makkelijk dik worden e n je ze toch wat te eten wilt geven, is dit product een uitstekende manier om ze een vol gevoel te geven. De ontsuikerde bietenpulp bevat voornamelijk vezels en die bevatten pectine in dit geval. Dit beschermt hun maag en darmen. Daarnaast bevat het veel water. Als je bijv op wedstrijd of show gaat wil een paard wel eens veel vocht verliezen en vreemd water niet graag drinken. Als het echter in de bietenpulp zit krijgen ze toch voldoende water binnen. Zelf doe ik er een muesli doorheen die laag is in suiker en zetmeel, maar waar wel wat lucerne (bevat eiwitten voor spieren en bloed aanmaak) in zit, zo hebben ze een complete voeding waar ze lekker enige tijd mee bezig zijn en waarna ze een vol gevoel hebben. Geen maagzweren of koliek, en mooie mest. Ik ben zeer tevreden over speedibeet