Betaal veilig met iDEAL of Bancontact

Zakgoed, supplementen & BigBoxen

Handige bezorgservice

Pavo Podo®Grow

Brokken voor jonge en groeiende paarden

De ontwikkeling van gezonde botten en gewrichten is cruciaal voor de gezondheid en de toekomstige prestaties van een paard. Met de opfokbrok Pavo Podo®Grow ondersteun je jouw opgroeiende paard optimaal.

Maak een keuze:
Verkrijgbaar in silo > 1000kg

De ontwikkeling van gezonde botten en gewrichten is cruciaal voor de gezondheid en de toekomstige prestaties van een paard. Vooral in de eerste 2,5 jaar is voeding één van de essentiële factoren om gewrichtsproblemen, zoals OC en OCD, te voorkomen. Met de opfokbrok Pavo Podo®Grow krijgt je jonge paard alle belangrijke voedingsstoffen binnen om de groei en botontwikkeling optimaal te ondersteunen.

Opfokbrok Pavo Podo®Grow voor gelijkmatige groei

De eerste jaren groeien paarden enorm hard. Groei is positief, zolang het in een gelijkmatig en goed tempo gaat. Als een jong paard te snel of onregelmatig groeit, is er namelijk een grotere kans dat de botontwikkeling verstoord wordt. Dit vergroot vervolgens ook de kans op het ontwikkelen van gewrichtsproblemen.

Om een stabiele en gelijkmatige groei te ondersteunen, zijn energie en eiwit essentieel. Pavo Podo®Grow bevat voldoende energie om je jonge paard goed te kunnen laten groeien en is rijk aan hoogwaardige eiwitten voor een gezonde spierontwikkeling.

Pavo Podo®: het beproefde concept voor gezonde botten

Pavo heeft altijd veel onderzoek gedaan naar het ideale voer voor de fokkerij en van hieruit is het Pavo Podo® concept ontwikkeld. Het Podo® concept is een unieke mineralenmix waarvan wetenschappelijk is bewezen dat het de kans op het ontwikkelen van OC(D) bij jonge paarden met 50% vermindert. Pavo Podo®Grow bevat dit unieke en beproefde Podo® concept en biedt daarmee optimale ondersteuning voor een gezonde botontwikkeling.

Spijsvertering en afweer

Naast hoogwaardig eiwit en voldoende energie, bevat Pavo Podo® Grow ook prebiotica ter ondersteuning van een gezonde spijsvertering. Daarnaast zijn er speciale antioxidanten (CellProtect) toegevoegd, die je paard helpen om hulpstoffen op te nemen en te beschermen tegen ziektes.

Belangrijke eigenschappen

  • Opfokbrok voor groeiende paarden
  • Bevat het bewezen Podo® concept voor een gezonde botontwikkeling
  • Ondersteunt gelijkmatige groei
  • Met hoogwaardige eiwitten voor gezonde spierontwikkeling
  • Met koper, zink en mangaan in zeer goed opneembare vorm

Toepassing

  • Voor veulens, vanaf enkele weken na het spenen
  • Jonge paarden tot 3 jaar oud   

Als je paard 3 jaar oud is, maar nog steeds flink groeit of wat mager is, is het advies om Pavo Podo®Grow langer te blijven voeren.

Reviews

Wat zijn de ervaringen?
Top brok!
11 januari 2024

Ik heb ondertussen 2 paarden vanaf veulen met deze brok grootgebracht en beide röntgenologisch 100% goed! Dat kan geen toeval zijn. Uiteraard heeft huisvesting en erfelijke aanleg hier ook invloed op, maar voeding is misschien wel de belangrijkste. Voor mij een bewezen top brok!

3 maart 2022
16 juli 2023