Pavo, voeding en verzorging van paarden
Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang handige tips, leuke acties en specialistisch advies over de gezondheid van jouw paard in je mailbox!

Aanmelden

Dressuurstal Laarakkers

Sjak Laarakkers & Vai Bruntink

Over Sjak en Vai

Sjak Laarakkers en Vai Bruntink, twee bekende namen binnen de dressuursport en fokkerij. Samen vormen zij Stal Laarakkers, sinds 2016 gevestigd in Vledderveen. Ze hebben zich toegelegd op het opleiden en uitbrengen van dressuurpaarden; van zadelmak maken tot grand prix. Dit doen zij voor zowel eigen paarden als paarden van klanten. Daarnaast maken ze hengsten en merries keuringsklaar en nemen ze deel aan competities voor jonge paarden. Vai is al meerdere malen afgevaardigd voor het WK Jonge Dressuurpaarden. Wij zijn dan ook trots om een partner van Stal Laarakkers te mogen zijn!

Inmiddels is Stal Laarakkers ook al een heel aantal dekhengsten rijk, waar ze zelf ook weer mee fokken. De hengsten worden ook succesvol in de sport uitgebracht door Vai.

Succes door goed management

Het hele management is hetgeen wat Stal Laarakkers zo succesvol maakt. “Het voermanagement is hierbij ook van groot belang”, vertelt Sjak. “Voedingsadviseur Arjan Smits van Pavo helpt ons al bijna 30 jaar bij het voermanagement van de paarden!”

“Als basis voer krijgen de meeste paarden sportbrok uit de silo. Pavo blijft nieuwe producten ontwikkelen en momenteel voeren wij een nieuw sportvoer dat nog op de markt geïntroduceerd zal worden. Onze eerste ervaringen hiermee zijn zeer positief!”

Het grootste deel van de paarden op Stal Laarakkers is actief in de dressuursport. “Maar de veulens en jonge paarden in opfok krijgen Pavo PodoGrow voor een optimale ondersteuning bij de ontwikkeling tot een gezond volwassen paard. Onze fokmerries krijgen Pavo PodoLac, wat het ongeboren veulen belangrijke voedingsstoffen meegeeft en de melkgift van de merrie ondersteunt.”

Verder worden er nog weleens andere aanvullingen gevoerd zoals de Pavo HealthBoost, Pavo SlobberMash en Pavo GranenCompleet.

Meer informatie over Vai? Ga naar www.stallaarakkers.nl

Vai Bruntink in actie.