Pavo, voeding en verzorging van paarden
Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang handige tips, leuke acties en specialistisch advies over de gezondheid van jouw paard in je mailbox!

Aanmelden

Farm Little Creek

Amerikaanse miniatuurpaarden

Over Farm Little Creek

Op Farm Little Creek worden Amerikaanse miniatuurpaarden en Amerikaanse shetlanders gefokt, getraind en ze gaan regelmatig naar shows. De stal werd in 2011 opgericht door Kevin en Tanja Lathouwers-Cremers vanuit hun passie voor de miniatuurpaarden. Ondertussen hebben ze ook een aantal eigen gefokte dekhengsten en fokmerries. Naast fokkerij, training en shows zijn er ook regelmatig groepen kinderen en gehandicapten te gast die mogen knuffelen met alle dieren op de boerderij en ze leren hoe ze met dieren om moeten gaan.

Wat krijgen de miniatuurpaarden te eten?

Voor Kevin en Tanja is paardenvoer belangrijk. “De showpaarden moeten er goed uitzien en daarbij speelt voeding een heel belangrijke rol. Op dit moment krijgen de show- en trainingspaarden Pavo SportsFit, een energiebron bestaande uit zetmeel en oliën, en ook voldoende eiwit voor opbouw en behoud van een goede conditie van de spieren. De oliën zorgen er daarnaast voor dat de showpaarden mooi in de vacht zitten. Wij hebben dit altijd in een BigBox – de verpakking die tussen zakgoed en silovoer inzit – en dat vind ik ideaal!” 

Net als voor ieder ander paard is ruwvoer ook voor minattuurpaarden essentieel in het rantsoen. Naast Pavo SportFit voeren Kevin en Tanja de paarden dan ook de ruwvoerproducten Pavo SpeediBeet en Pavo FibreBeet bij. De paarden die wat invallen krijgen Pavo FibreBeet om weer mooi in conditie te komen. Ook op transport naar de shows krijgen de paarden vaak Pavo FibreBeet of Pavo SpeediBeet. “We zijn erg tevreden over deze ruwvoerproducten met bietenpulp; ze zijn makkelijk en snel te geven aan de paarden!”

Meer informatie over Farm Little Creek? Ga dan naar www.farmlittlecreek.com