Pavo, voeding en verzorging van paarden
Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang handige tips, leuke acties en specialistisch advies over de gezondheid van jouw paard in je mailbox!

Aanmelden

Helen Langehanenberg

Internationaal Dressuuramazone

Over Helen

Als jong meisje wilde Helen eigenlijk alleen een pony voor haar plezier. Dat zij met Flummi, haar droompony, uiteindelijk toch deelnam aan Duitse kampioenschappen, heeft ze te danken aan haar talent maar zeker ook aan haar doorzettingsvermogen. Na Flummi kwam Toni, zoals de amazone haar eerste paard Princeton noemde. Met Toni behaalde zij ook haar “Goldene Reitabzeichen”. Deze oorkonde ontvang je wanneer je minimaal 10 maal een rubriek in het “S-Dressur” (=Subtop-nivo in Nederland) gewonnen hebt.
Uiteindelijk volgde ook de beslissing om van haar hobby haar beroep te maken en volgde Helen de opleiding “Pferdewirtin” bij Ingrid Klimke. De echte kneepjes van het vak leerde Helen van Klaus Balkenhol bij wie ze vandaag de dag nog altijd traint.

Een zorgvuldig uitgestippelde carrière, mede dankzij haar doorbraak met Responsible OLD, zorgde voor een plek als reserve in het team voor de Olympische Spelen in Hong Kong.
Met Damon Hill NRW bereikte Helen de echte top en behaalde ze een overwinning in de Wereldbekerfinale en overwinning in het EK met het Duitse team. Daarna werd nog een zilvere team medaille behaald tijdens de Olympische Spelen in London en een team overwinning tijdens de Wereldruiterspelen in Normandië.