Pavo, voeding en verzorging van paarden
Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang handige tips, leuke acties en specialistisch advies over de gezondheid van jouw paard in je mailbox!

Aanmelden

Rudolf Pestman

Menteam P&K

Over Rudolf Pestman

Een indrukwekkende palmares komt tevoorschijn wanneer de naam van Rudolf Pestman tevoorschijn komt op de website van de nationale sportbond. Nadat er in één jaar op 3 verschillende onderdelen goud werd behaald op de Nederlandse Kampioenschappen (Hippiade), werd besloten het internationaal eens te gaan proberen. Dit bracht Rudolf zijn carrière in sneltreinvaart  en sinds enkele jaren is hij samen met zijn Diesel opgenomen in het A-kader. Met vele titels en plaatsingen tot gevolg!

Meten is weten

Rudolf Pestman en zijn vriendin, Esther Klok, houden de gezondheid van hun toppaarden Diesel en Fair Play D nauwlettend in de gaten. Dit doen ze door middel van bloedonderzoek, hartslag- en lactaatmetingen. Nadat uit één van deze metingen naar voren kwam dat Diesel een eiwittekort had en slecht herstelde, namen ze direct het voermanagement onder de loep. Diesel was ook niet (erg) fanatiek en onvoldoende gespierd (werd iel). Omdat voor het mennen zowel snelle- als duurenergie belangrijk is, heeft Diesel op advies van Pavo nu een rantsoen bestaande uit:

Als de paarden supplementen, zoals extra zout, krijgen, worden deze gemengd met Pavo SpeediBeet: een lekkere snack met ruwvoervezel voor de paarden.

Fair Play D is een heel ander paard dan Diesel en heeft daarvoor ook een ander rantsoen nodig. In tegenstelling tot Diesel is Fair Play juist wat heter en lastiger op gewicht te houden. Door middel van Pavo 18Plus in combinatie met het nieuwe maagbeschermende sportvoer Pavo Ease&Excel, is het paard zichtbaar veranderd. Het dier is veel relaxter, zit mooi in zijn vacht en is aangekomen in gewicht. 

Zowel Rudolf als Esther geven regelmatig lezingen en wij zijn trots dat zij hier hun goede ervaringen met Pavo delen!