Pavo, voeding en verzorging van paarden
Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang handige tips, leuke acties en specialistisch advies over de gezondheid van jouw paard in je mailbox!

Aanmelden

Siggi Mar (strandhólar)

Over Siggi Mar

Sigurður Marinusson (Siggi Mar) is professioneel en gediplomeerd trainer van IJslandse Paarden. Als wedstrijdruiter behoort Siggi al bijna 30 jaar tot de wereldtop. Al 15 keer maakte Siggi deel uit van een WK-equipe, zowel voor IJsland als voor Nederland. Het WK 2011 sloot hij met Eilimi von Lindenhof af als Wereld Kampioen. In 2013 werd Siggi, nu met de bonte hengst Atli frá Norður-Hvammi, opnieuw Wereld Kampioen. In de loop van de jaren heeft Siggi honderden paarden getraind en voorgesteld, en (top)ruiters begeleid.

Strandhólar, het bedrijf van Siggi, ligt in de idyllische Hargerpolder, vlak achter de Hondsbossche zeewering. Strandhólar is een veelzijdig bedrijf. De fokkerij en de africhting van jonge IJslande paarden vormt de hoofdmoot. Natuur en werken gaan hier samen. De omliggende landerijen worden door hem natuurlijk beheerd en begrazing door de opgroeiende IJslanders draagt hieraan bij. Het bedrijf is voorzien van goede faciliteiten met o.a. 25 boxen, een rijhal en een buitenrijbaan.

De Pavo favorieten van Siggi

Ondanks zijn opleiding en jarenlange ervaring vindt Siggi dat je nooit uitgeleerd bent in de paardensport. Hij blijft kritisch op zijn eigen manier van werken en staat open voor nieuwe inzichten. Met de producten van Pavo is Siggi zeer content. Doordat de verschillende producten wezenlijk van samenstelling variëren is er voor ieder paard wel een passend product. Siggi: “Ik voer mijn paarden naar individuele behoefte en dat kan zeer goed met het aanbod van Pavo. Recent heb ik ook het paardengraszaad van Pavo aangeschaft.”