Betaal veilig met iDEAL of Bancontact

Zakgoed, supplementen & BigBoxen

Handige bezorgservice

Hallo lente!

Fit en gezond het voorjaar door

Zo doe je dat!

Een lente proof rantsoen?

In het voorjaar kunnen we vaak niet wachten om onze paarden weer te zien genieten van het sappige voorjaarsgras. Maar veel paarden worden in het voorjaar wel erg "rond"... Het is belangrijk ervoor te zorgen dat je paard niet te zwaar wordt want dit kan (grote) gevolgen hebben voor zijn gezondheid. 

Lees hier onze tips voor een gezond rantsoen bij weidegang. 

Lees meer!

Een kijkje achter de schermen

Zo wordt Pavo Vital gemaakt

Eet jouw paard helemaal geen krachtvoer of maar een klein beetje? Dan is het belangrijk om vitaminen en mineralen aan te vullen bijvoorbeeld doormiddel van een balancer. Pavo Vital is een balancer en bevat alle dagelijkse vitaminen, mineralen en sporenelementen in de juiste verhouding. Pavo Vital is gemaakt van 100% natuurlijk ingrediënten, timothee en luzerne van eigen Nederlandse bodem. Benieuwd hoe onze Pavo Vital gemaakt wordt? Ontdek het in deze video!

Voertip bij diarree

Vers gras is veel natter en gaat veel sneller door de darmen. Sommige paarden hebben daarom last van diarree of koliek in de lente. Om de gevoelige spijsvertering van je paard in deze periode extra te ondersteunen, kun je tijdelijk Pavo GutHealth toevoegen aan het rantsoen van je paard.

PavoVoeradviesPleun Broeren

Doe de test!

Krijgt jouw paard genoeg vitaminen en mineralen?

Een natuurlijk rantsoen voor een paard bestaat uit water en ruwvoer, zoals gras en hooi. Net als mensen hebben paarden ook vitaminen en mineralen nodig om gezond te blijven. Weet je zeker dat jouw paard niets tekortkomt? Doe de test en ontdek met behulp van 3 simpele vragen of jouw paard genoeg vitaminen en mineralen binnenkrijgt!

Doe de test!

Trending artikelen in het voorjaar

Trending artikelen in het voorjaar

Diarree bij paarden

Wanneer paarden de hele winter niet in de wei zijn geweest en in het voorjaar weer de wei op gaan, kan deze wisseling de bacteriën in de darm van streek maken met als gevolg: Diarree.

Lees meer 5 minuten

Koliek: alles over koliek bij paarden

Suikerrijk voorjaarsgras kan door het hoge suikergehalte en snelle doorstroming koliek veroorzaken.

Lees meer 4 minuten

Pavo DailyFit of Vital - welke balancer voor je paard?

Krijg jouw paard alleen ruwvoer of daarnaast maar een klein beetje krachtvoer? Dan is om je paard gezond te houden een aanvulling met een balancer aan te raden. Wij vertellen je graag meer over het kiezen van de juiste balancer.

Lees meer 4 minuten

Paardenweide onderhouden

Als de lente voor de deur staat en het gras weer begint te groeien, is dit hét moment om de weides weer klaar te maken. Want als je jouw weide goed onderhoudt, heeft je paard er de hele zomer plezier van!

Lees meer 4 minuten
Alles bekijken

Persoonlijk voeradvies?

Onze voedingsdeskundigen staan voor je klaar! Neem contact met ons op.

Pleun Broeren

Nutritionist

Antje Warnecke

Voeradviseur | Medewerker customer support

Pavo

Voeradvies

We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.