Pavo, voeding en verzorging van paarden

Pavo InShape Program

Het complete afvalprogramma voor paarden


Het Pavo InShape Program is speciaal ontwikkeld om je paard op een gezonde en verantwoorde manier te laten afvallen. Het programma bestaat uit drie belangrijke pijlers die hierbij cruciaal zijn: management (hoe hou je je paard?), beweging en voeding. Deze pijlers vind je ook terug in de hoofdstukken van dit programma, afgewisseld met ervaringsverhalen van paardenhouders die jou voorgingen. Waar liepen zij tegenaan tijdens het afvaltraject? En hoe hebben ze dit opgelost? Daarnaast geven ook professionele experts Veerle Vandendriessche (dierenarts en nutritionist) en Carolien Munster en Irene Tosi (beide sportfysioloog) praktische trainingstips.

 

Download het Pavo InShape Program hier gratis en start direct!

 
 

Met het Pavo InShape Program:

 • Breng je in kaart hoeveel je paard te dik is
   
 • Krijg je tips om je management aan te passen
   
 • Test je hoe fit jouw paard is
   
 • Krijg je trainingsschema’s en -tips voor extra vetverbranding
   
 • Bereken je hoeveel ruwvoer je paard mag tijdens het afvallen
   
 • Leer je welke aanvullende voeding je het beste kunt geven
   
 • Krijg je invulschema’s om de voortgang bij te houden

 

Onze deskundigen

Veerle Vandendriessche

Dierenarts en nutritionist

Het leeuwendeel is tot stand gekomen door de input van nutritionist en dierenarts Veerle Vandendriessche. Met haar titel Diplomate of the European College of Veterinary and Comparative Nutrition (ECVCN) behoort Veerle tot de absolute wereldtop op het gebied van voeding. Veerle heeft zich gespecialiseerd in paarden en gezelschapsdieren en is nu één van de 36 Europese Diplomates, waarvan er zich slechts twee fulltime toeleggen op paardenvoeding. Veerle begeleidde al meerdere afvaltrajecten bij paarden en weet dus als geen ander wat hierbij komt kijken, maar ook waar je tegenaan loopt als eigenaar.

Carolien Munsters

Sportfysioloog

Bij afvallen is beweging van essentieel belang. Hiervoor hebben we een beroep gedaan op de kennis van Carolien Munsters (PhD). Zij is gepromoveerd op het gebied van sportfysiologie van het paard. Door wetenschappelijke kennis te vertalen naar de praktijk, helpt ze ruiters en coaches hun prestaties te verbeteren. Met haar bedrijf Moxie Sport hielp ze al een groot aantal topsportruiters met analyses en/of begeleiding, onder meer richting de Olympische Spelen in Londen en Rio de Janeiro, en bereidt ze nu diverse combinaties voor op Tokyo. Tot slot geeft Carolien diverse cursussen op het gebied van sportfysiologie voor paarden en is ze actief als onderzoeker bij de faculteit Diergeneeskunde.

Irene Tosi

Sportfysioloog

Naast Carolien Munsters, geeft ook Irene Tosi tips en advies rondom beweging en training. Zij studeerde diergeneeskunde aan de Universiteit in Milaan en heeft zich daarna toegelegd op fysiologisch onderzoek bij paarden aan de Diergeneeskundige Faculteit van de Universiteit in Luik. Ze geeft colleges en begeleid studenten op het vlak van fysiologie bij sportpaarden. Ook doet ze onderzoek naar de gevolgen van inspanning op spieren in het paardenlichaam.

 

Paard met overgewicht? Tips voor gezond afvallen

Bekijk de webinar!

Je paard laten afvallen gaat niet van de ene op de andere dag. Het is een lang proces waar veel doorzettingsvermogen voor nodig is. In deze webinar leggen onze Veerle Vandendriessche, dierenarts en nutritionist bij Pavo, en Carolien Munsters, sportfysioloog bij Moxie Sport, uit hoe je dit het beste kan aanpakken. Met praktische en waardevolle tips om je doel te behalen! 

Test: hoe is de body condition score van jouw paard?

Welk plaatje lijkt het meeste op jouw paard? Klik het aan en lees ons advies.

Nieuw: Pavo Inshape

Onderdeel van het Pavo InShape Program

Voeding is één van de drie pijlers van het Pavo InShape Program. Als je bezig bent om je paard te laten afvallen, is het – net als bij mensen – belangrijk om enerzijds vetverbranding te stimuleren en anderzijds spierafbraak te voorkomen. Doordat je paard meer gaat bewegen, worden de spieren ook aan het werk gezet. Extra eiwitten zijn dan nodig om de spieren na de arbeid te helpen herstellen en om afbraak van de spiermassa te voorkomen. Pavo InShape is een structuurrijke muesli en speciaal ontwikkeld om paarden optimaal te ondersteunen tijdens het afvallen. Naast extra eiwitten bevat Pavo InShape alle benodigde vitaminen, mineralen en sporenelementen, en juist een laag suiker-, zetmeel- en energiegehalte. In de strijd tegen de kilo's is het namelijk belangrijk dat je paard geen extra energie binnenkrijgt!

Lees meer >