Betaal veilig met iDEAL of Bancontact

Zakgoed, supplementen & BigBoxen

Handige bezorgservice

29 augustus 2023 Leestijd 1 minuten

Bram Chardon Europees Kampioen vierspanmennen

Pavo sponsorruiter Bram Chardon wist afgelopen weekend de gouden medaille te bemachtigen tijdens het EK Vierspannen in Exloo. Hij kende een sterk kampioenschap. Na de dressuur stond Chardon op een tweede plaats. Na een sterke marathon pakte hij de koppositie en hij gaf die ook na de vaardigheid niet meer uit handen.  

Dit was niet de enige gouden medaille die Chardon afgelopen weekend omgehangen kreeg. Ook het Nederlandse team mocht op het hoogste podium plaatsnemen. Met zijn prestaties leverde hij hieraan een belangrijke bijdrage.  

Bram Chardon vertelt tevreden: "Dit was de belangrijkste wedstrijd van het jaar waar je eigenlijk het hele seizoen naartoe werkt. Als je dan dubbel goud pakt is dat fantastisch. De juiste paarden hebben op het juiste moment gepiekt. We reden de hoogste dressuurscore van het seizoen, bleven foutloos in de marathon en maakten geen fouten in de vaardigheid.” 

Goed management
Chardon geeft aan dat goed management ten grondslag ligt aan zijn successen. Uiteraard is voeding hier een belangrijk onderdeel van. “De temperaturen waren wisselend. Je wilt de paarden goed voorbereiden op de zware marathon. Ze hebben gedurende het hele kampioenschap extra elektrolyten gekregen in de vorm van Pavo ReHydrate. Dit omdat je wilt dat ze ook na een zware marathon snel herstellen. We hebben ook een paard dat tijdens wedstrijden altijd wat minder goed zijn krachtvoer eet door de stress en dan snel afvalt. Hij krijgt de hele dag door de ruwvoermix Pavo DailyPlus en ook veel Pavo SlobberMash om goed op krachten te blijven. De laatste dag in de vaardigheid stonden de paarden er nog zo goed voor. Ze liepen met zoveel souplesse door de vaardigheid, ze zijn gewoon super in conditie.” Alle paarden van Chardon eten in de basis de sportbrok  Pavo Performance.  

Er breekt nu een periode aan dat de paarden wat meer rust krijgen. “We bouwen ze langzaam een beetje af. Maar ook dit bekijken we per paard. Het ene paard heeft wat meer rustig nodig dan het andere.” 

IJsbrand Chardon
Ook IJsbrand Chardon maakte deel uit van het gouden team. Door pech in de marathon eindigde hij individueel niet hoger dan de dertiende plaats, maar zowel in het dressuuronderdeel als in de vaardigheid leverde hij een belangrijk aandeel in het teamresultaat.