Betaal veilig met iDEAL of Bancontact

Zakgoed, supplementen & BigBoxen

Handige bezorgservice

21 november 2023 Leestijd 1 minuten

In de voerbak van menpaard Hugo

In de rubriek ‘In de voerbak van…’ laten we zien wat een paar zoal te eten krijgt. Dit keer namen we een kijkje in de voerbak van Hugo van vierspanmenner IJsbrand Chardon.  

 

Naam paard: Hugo 
Leeftijd: 10 
Niveau: internationaal vierspan 
Karakter: Hugo is een dominant paard die op stal altijd de boel goed in de gaten houdt. Hij kijkt veel naar buiten om te zien wat er op het erf gebeurd, maar weet ook precies welk paard in de  buurt van hem op stal staat of mee naar buiten gaat. Op wedstrijden is Hugo nooit zenuwachtig, hij eet goed en vertoont hetzelfde gedrag als thuis. In de training is Hugo een ambitieus paard die wel graag zijn eigen draai aan de gevraagde opdracht geeft en nog steeds alert blijft op de omgeving. Door zijn brutaliteit zal hij echter nooit iets uit de weg gaan en is nergens bang voor. 

Voerschema tijdens een normale trainingsdag thuis: 

Ochtend: Hugo begint s’morgens met Pavo SlobberMash waardoorheen een  supplement gaat. Als het warm weer is Pavo ReHydrate en de Pavo BiotinForte om de hoefgroei te bevorderen. Daarna eet hij 3/4 schep Pavo Performance.  

In zijn hooinet zit dag en nacht hooi, dus hij heeft onbeperkt beschikbaar.  

Om 12u  krijgt hij ¾ schep Pavo Performance 

Om 17.30 uur : ¾ schep Pavo Performance en ½ schep Pavo SportsFit, deze muesli vinden de paarden erg lekker.   

 

Waarom kies je voor dit krachtvoer?

Hugo is een vaste waarde in het vierspan van Ysbrand. Omdat hij alle aan alle onderdelen van een vierspanwedstrijd deelneemt moet hij een goed uithoudingsvermogen hebben en sterk zijn. We kregen het advies om Pavo Performance te voeren, omdat het voldoet aan de voorwaarden om een paard op dit niveau te kunnen laten presteren. 

Omdat Hugo altijd trek heeft in eten, zijn er geen speciale toepassingen nodig betreft het voeren. Behalve dan het bijvoeren van de supplementen. Door ze te mengen in de Pavo SlobberMash weten we zeker dat ze helemaal op eet. Daarnaast is het handig dat hij de slobber gewend is. Als we tijdens een wedstrijd merken dat hij, wellicht door omstandigheden, minder trek heeft in brok kunnen we daarmee zijn voer aanvullen. Om die reden geven we alle wedstrijdpaarden regelmatig wat Pavo DailyPlus, zodat we altijd door kunnen schakelen naar verschillend voer. Ook Pavo SportsFit gaat altijd mee op wedstrijd, het is een muesli met nagenoeg dezelfde voedingswaarde als de Performance en nodigt de paarden uit om te blijven eten. Dat paarden de hele dag door hooi kunnen eten en hun krachtvoer steeds blijven eten vinden wij heel belangrijk om ze gezond te houden. Hun maag en hun gestel heeft dat nodig. Onze ervaring is dat als een paard eenmaal stopt met eten op een wedstrijd het lastig is om hem weer aan het eten te krijgen. Hier besteden wij veel aandacht aan.