Betaal veilig met iDEAL of Bancontact

Zakgoed, supplementen & BigBoxen

Handige bezorgservice

15 januari 2024 Leestijd 1 minuten

5 nieuwe producten maken spijsverteringsassoriment compleet

Pavo introduceerde de afgelopen maand al vier nieuwe nieuwe producten die de spijsvertering van het paard ondersteunen. Met het afgelopen week geïntroduceerde supplement Pavo SandClear als vijfde product is het assortiment compleet. Voor ieder paard waarvan de maag of darm wat ondersteuning kan gebruiken is er een product. Ongeacht of dit paard actief in de sport loopt of alleen recreatief gehouden wordt.  

Het is alom bekend dat paarden een zeer gevoelig spijsverteringskanaal hebben. Zelfs kleine veranderingen in het (voer)management kunnen al tot verstoringen van het spijsverteringsstelsel lijden. Dit kunnen milde problemen zijn, maar ook zeer ernstige waaraan een paard zelf kan overlijden.  

Rob Krabbenborg, productmanager bij Pavo, legt uit: "Wij willen paardeneigenaren helpen hun paard weer gezond te krijgen. Vanuit de literatuur weten wet dat bepaalde ingrediënten bijdragen aan een gezonde spijsverteringskanaal. Natuurlijk is hierbij ook een goed (voer) management van groot belang.”  

Pavo SandClear

Het laatste product dat afgelopen week geïntroduceerd werd is Pavo SandClear. Dit supplement is eigenlijk een soort opschoningskuur voor je paard, waarbij zand uit de darmen verwijderd wordt. Ophoping van zand in de darmen kan tot grote problemen leiden. Johan Hamminga vertelde hierover kort gelden tegen ons: “Vroeger hadden we nooit een paard met zandkoliek .Tegenwoordig staan veel paarden regelmatig in een zandpaddock staan of in een weiland met we weinig of te kort gras en daardoor krijgen ze veel zand binnen.” 

Supplementen

Eind vorig jaar introduceerden we eveneens een supplement: Pavo GastriCover. Dit supplement is geschikt voor alle paarden met een gevoelige maag. Het neutraliseert het effect van maagzuur en ondersteunt een gezonde maagfunctie. Een mooie aanvulling naast het reeds bestaande Pavo GutHealth dat juist op gericht is om de darmen te ondersteunen. 

Een derde supplement is Pavo IntestoFin. Dit is een mix van oliën die direct ondersteuning bieden aan het spijsverteringskanaal, bijvoorbeeld als je wacht op de dierenartes. Een musthave voor iedere stalapotheek.  De verschillende oliën hebben positieve eigenschappen tegen kramp, spanning en winderigheid in het maagdarm kanaal.  

Krachtvoer ter ontersteuning van gezonde spijsvertering

Daarnaast zijn er krachtvoeders ter ondersteuning van een gezonde spijsvertering. Pavo GastricEase (maag) en Pavo GutSecure (darmen) zijn complete muesli's die niet alleen de spijsvertering ondersteunen, maar ook alle dagelijkse vitaminen en mineralen bevatten. Een ideale alles-in-een-oplossing voor paardenhouders die niet iedere dag meerdere producten willen voeren. GactricEase ondersteunt de maag van je paard optimaal en GutSecure helpt om een verstoorde darmflora te herstellen en een gezonde darmfunctie te behouden.  

Pavo GastricEase lijkt op het reeds bestaande Pavo product, Pavo Ease&Excel. Beide ondersteunen de maag, maar in tegenstelling tot Pavo GastricEase is Pavo Ease&Excel gericht op sportpaarden.