Betaal veilig met iDEAL of Bancontact

Zakgoed, supplementen & BigBoxen

Handige bezorgservice

13 februari 2024 Leestijd 1 minuten

Nieuw jaar, nieuwe naam: ontdek Pavo Ahiflower®Oil

Omdat de kracht van Pavo OmegaFit veel verder gaat dan slechts het aanvullen van omegavetzuren in het rantsoen, gaat dit product vanaf nu verder onder de naam Pavo Ahiflower®Oil. Daarmee is de olie nu vernoemt naar wat altijd al het belangrijkste ingrediënt was van deze unieke olie; namelijk de Ahiflower®Oil. Het product ondersteunt het natuurlijke herstel. Het zorgt ervoor dat je paard zich beter voelt, beter beweegt en er beter uitziet.  

Pavo Ahiflower®Oil is een unieke plantaardige olie die continu herstelprocessen in het lichaam ondersteunt. Denk hierbij aan herstelprocessen op het gebied van pezen en gewrichten, spieren, weerstand en huid & vacht. De kracht van deze olie is zowel wetenschappelijk als in de praktijk bewezen. Wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk aangetoond dat de Pavo Ahiflower®Oil een optimaal ontstekingsniveau ondersteunt en daarmee de algehele gezondheid en prestaties bevordert. 

Maar wat is dat precies, een optimaal ontstekingsniveau ondersteunen? En hoe helpt dat je paard? Pleun Broeren, nutritionist bij Pavo legt het uit: “Als er een ‘probleem’ in het lichaam is, dan herkent het immuunsysteem dit en komt in actie. Als immuunreactie creëert het lichaam een ontsteking. Het lichaam stuurt ontstekingscellen naar het probleemgebied om het beschadigde weefsel te herstellen. Een ontsteking is dus eigenlijk een herstelproces. Het is belangrijk om de mate van ontsteking onder controle te houden. Is dit namelijk niet het geval, dan wordt de ontsteking een loslopend vuur, waarbij het meer schade aanricht, in plaats van herstel bevordert. Deze olie helpt jouw paard dus om een zo optimaal mogelijke immuunreactie te verzorgen, waardoor je paard beter herstelt en zich gewoon beter voelt. Ideaal als je paard moet herstellen na ziekte of als je het idee hebt dat hij net niet helemaal fit is. Maar ook tijdens de seizoenswisseling, die extra druk legt op het immuunsysteem, kan het je paard ondersteunen.” 

Voor alle paarden 

Pleun Broeren: “Ieder paard heeft baat bij Pavo Ahiflower®Oil. Het is een echte alleskunner. Zo helpt het bijvoorbeeld ook sportpaarden om beter te herstellen na een training, houdt het oudere paarden soepel en het heeft een goed effect op huid- en vachtproblemen. Bij het gebruik van deze olie, ziet je paard er stralend uit.”  

Naast al deze gezondheidsvoordelen voor je paard, is Pavo Ahiflower®Oil ook nog eens goed voor de planeet doordat het op een duurzame manier verbouwd wordt. Een toegewijde groep Britse boeren gebruikt hiervoor regeneratieve landbouwpraktijken en volgen traceerbaarheidsprotocollen. Gedurende het groeiseizoen van de Ahiflower®gewassen vindt veel controle plaats met daarbij speciale aandacht voor de bodemgezondheid, activiteit van bestuivers en biodiversiteit.  

Meer weten over Pavo Ahiflower®Oil, klik dan hier.