Betaal veilig met iDEAL of Bancontact

Zakgoed, supplementen & BigBoxen

Handige bezorgservice

14 februari 2024 Leestijd 1 minuten

Veel nieuwe kennis tijdens dierenartsbijeenkomsten KAP

Samen met de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) en Virbac organiseerde Pavo op 6 en 8 februari de Klinische Avonden Paard (KAP): het jaarlijkse bijscholingsmoment voor paardendierenartsen. In totaal namen ruim 160 Nederlandse en Belgische paardendierenartsen deel, waarvan ongeveer een kwart het programma via de livestream heeft gevolgd. 

De KAP vonden plaats op twee prachtige locaties. Op 6 februari opende het EFMCenter in Moergestel haar deuren en twee dagen later konden de dierenartsen terecht bij het Fletcher Hotel Epe-Zwolle met van daaruit een bezoek aan Stal Blom Hulsman te Heerde. Voor degenen die niet aanwezig konden zijn, was er bij de tweede avond ook de mogelijkheid om het via de livestream te volgen.  Dit om zoveel mogelijk dierenartsen de kans te geven om nieuwe kennis te vergaren. 

Door de inmiddels al jarenlange samenwerking tussen de GD, Virbac en Pavo, kon er weer een mooi programma aangeboden worden met vooraanstaande sprekers over actuele en innovatieve onderwerpen binnen het vakgebied. Zo vertelde Drs. Veronique Swagemakers aan de hand van illustratieve casussen uit de praktijk over de begeleiding van sportpaarden en de rehabilitatie. Vervolgens hield Paulien van der Graaf een lezing waarin werd ingegaan op de voornaamste aandachtsgebieden van het ministerie van LNV op het gebied van de paardensector en de rol die dierenartsen hierin kunnen bekleden. 

Tot slot nam Dr. Marco de Bruijn de dierenartsen mee in de diagnostiek en management van chronische recidiverende koliek. Aan de hand van casussen kwamen diagnostiek, eerstelijns therapie en management aan bod. 

Voor Pavo stonden deze avonden in het teken van de introductie van de nieuwe spijsverteringsproducten. Deze sluiten mooi aan bij de laatste lezing van Dr. Marco de Bruijn. De producten werden gepresenteerd en alle aanwezige dierenartsen ontvingen een  spijsverteringsproduct naar keuze om zelf te ervaren.