Pavo, voeding en verzorging van paarden
Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang handige tips, leuke acties en specialistisch advies over de gezondheid van jouw paard in je mailbox!

Aanmelden

5 redenen om op Pavo Vital te stemmen

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat onze Pavo Vital is vernieuwd. En het leuke is dat ‘ie nu al genomineerd is voor Horses Product van het Jaar 2017! Ben jij ook zo enthousiast over de nieuwe Vital? Breng dan direct je stem uit en maak kans op een ruiterarrangement bij De Cantharel in Apeldoorn!  

Voor het geval je nog niet helemaal overtuigd bent, geven we je nog eens 5 goede redenen om toch op Pavo Vital te stemmen: 

1. Pavo Vital is gebaseerd op onderzoek

De nieuwe Pavo Vital is samengesteld op basis van de laatste resultaten uit ruwvoer- en marktonderzoek en daarmee uniek in zijn soort. Uit marktonderzoek onder paardeneigenaren kwam naar voren dat zij de voorkeur geven aan een zo natuurlijk mogelijk uitziend product, zonder granen, arm aan suiker en zetmeel en goed opneembaar door het paard. Uit intern ruwvoeronderzoek in samenwerking met Eurofins Agro weten we daarnaast dat ruwvoer erg rijk is aan vitamine A (beta-carotene) en ijzer, maar daarnaast arm aan sporenelementen en vitamine E.

2. Resultaten toegepast in Pavo Vital

De resultaten uit het markt- en ruwvoeronderzoek hebben we allemaal samengebracht in Pavo Vital: deze bestaat dan ook uitsluitend uit timothee en luzerne met daarnaast een premix, die citruspulp als drager heeft. Pavo Vital bevat dus geen granen of graanbijproducten en geen melasse, waardoor het suiker- en zetmeelgehalte zeer laag is (4,7%). Het is daarom zeer geschikt voor paarden met overgewicht en/of insulineresistentie. Bekijk hier de volledige samenstelling.

3. Nieuwe generatie sporenelementen

Verder bevat Pavo Vital de nieuwste generatie sporenelementen Intellibond®. Het bijzondere hiervan is dat deze sporenelementen niet oplossen in het speeksel in de mond, maar pas onder invloed van het maagzuur. Op deze manier heeft het dus geen negatieve invloed op de smakelijheid (pluspuntje voor de moeilijke eters onder ons). Bijkomend voordeel van Intellibond® is een betere biologische beschikbaarheid van de sporenelementen.

4. Toevoeging AOmix®

Daarnaast is het toevoegen van de AOmix® (antioxidanten) vernieuwend. In tegenstelling tot de oude Pavo VitalComplete, die alleen vitamine E als antioxidant bevatte, bevat de nieuwe Vital een combinatie van vitamine E en natuurlijke polyfenolen. Dit klinkt misschien wat ingewikkeld, maar dit zorgt ervoor dat de opname van vitamine E een cumulatief effect heeft en je paard dus meer hulpstoffen ter beschikking heeft. Lees hier meer over de verschillen tussen Pavo Vital en Pavo VitalComplete

5. Verkrijgbaar in 3 verpakkingen

Tot slot is onze Pavo Vital in drie soorten verpakkingen verkrijgbaar: een sluitbare emmer (8 kg), grootverpakking (20 kg) en vanaf januari 2018 ook in een navulverpakking (8 kg). Zo is er dus voor ieder wat wils!

> Ik ben overtuigd en geef mijn stem aan Pavo Vital (bedankt!)

 

Nieuw: Pavo Vital

De dagelijkse vitaminen- en mineralenbalancer


Melasse- en graanvrij
Zeer laag suiker- en zetmeelgehalte

100% natuurlijke ingrediënten

 > Lees meer over Pavo Vital

Overige berichten

> 5 redenen om op Pavo FibreBeet te stemmen
> 7 keer waarom je Pavo niet mag missen op Horse Event dit jaar
> Kobalt in paardenvoeding op FEI-dopinglijst, moet ik me zorgen maken?
> Pavo viert feest: 50 jaar specialistische paardenvoeding
> 6 redenen om op Pavo Ease&Excel te stemmen
> Pavo feliciteert Hippische Ondernemer van het Jaar
> 5 redenen om Pavo te bezoeken op Horse Event 2017
> Pavo lezingen tijdens WK IJslandse Paarden
> Hoe voer je een paard op leeftijd, zodat hij langer fit en gezond blijft?