Pavo, voeding en verzorging van paarden
Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang handige tips, leuke acties en specialistisch advies over de gezondheid van jouw paard in je mailbox!

Aanmelden

Pavo feliciteert Hippische Ondernemer van het Jaar

Joris van Helmond en Erika Lickhammer van VHL Stables zijn uitgeroepen tot Hippische Ondernemer van het Jaar 2017. VHL Stables is als grote sportstal bezig met het opleiden en uitbrengen van jonge springpaarden en voeding is daarbij erg belangrijk. Wij van Pavo zijn dan ook erg trots dat we ons steentje hieraan bij mogen dragen en gingen bij ze langs om ze persoonlijk te feliciteren!

 

Hoe is dat nou, om Hippische Ondernemer van het Jaar te zijn?

Joris: “Het is een hele eer om zo’n titel te krijgen, maar het werk wordt er niet anders van. Ik bedoel, de volgende dag sta je gewoon weer stallen uit te mesten, haha. Het mooie is wel dat het echt een prijs is voor je ondernemerschap, dus je wordt beoordeeld op je bedrijfsvisie, je strategie en hoe je deze uitvoert.”

Was het een verrassing voor jullie?

Joris: “We zijn aangedragen en hebben in korte tijd iets heel groots neergezet, dus in die zin kwam de nominatie niet helemaal onverwachts. Maar toen we bij de laatste drie zaten, was het wel even spannend! Het is een kroon op je werk om zo’n compliment te krijgen, maar dat wil niet zeggen dat het hier stopt. We hebben plannen om de fokkerij uit te breiden om ook een deel van de opfok hier te kunnen doen, zodat we kunnen uitgroeien tot een nog completere stal.”

Jullie voeren onder andere TopSport, NervControl en Nature’s Best van Pavo. Wat is voor jullie het voordeel van Pavo?

Joris: “Net als wij is Pavo erg bezig met innoveren en zeer vooruitstrevend op het gebied van voeding, zoals de kwaliteitsanalyses van het hooi. Die analyse brengt voor ons meer in kaart wat er mogelijk is en dat is in deze tijd waarin er steeds meer wordt gevraagd van paarden in de sport erg belangrijk. Paarden worden veel sensibeler, bloederiger, en juist dan is veel winst te behalen uit voeding. Je moet goed weten hoe je daarmee om moet gaan om stress te voorkomen en spieren soepel te houden. Pavo kan ons daar goed in begeleiden.”

Hoe zijn jullie bij Pavo gekomen?

Joris: “Erika zei al langer dat ze eens wou kijken naar een gerenommeerde voeder die ook in het buitenland levert. Ze is veel op internationale wedstrijd en je wilt niet net op het moment dat het écht moet gebeuren op lokaal voer moeten omschakelen. En helemaal niet als je met veel aandacht het juiste voer op een paard hebt afgestemd. Zo zijn we in contact met Pavo gekomen.”

Denk je dat de waarde van voeding wordt onderschat?

Joris: “Ja, ik denk niet dat iedereen er zo mee bezig is als wij dat zijn. Een tijdje terug bijvoorbeeld, voelde een paard elke keer heel stijf na de training. Samen met de dierenarts hebben we zijn bloed laten testen en daar het rantsoen op aangepast. Tien dagen later voelde Erika al verschil. Een week of zes later hebben we weer een bloedtest gedaan en daar was inderdaad een duidelijke verbetering te zien met precies dezelfde training en alleen andere voeding. Dit is maar één van de vele voorbeelden, maar het kan echt het verschil maken. Wat je er niet instopt, komt er ook niet uit.”  

 

Overige berichten

> 5 redenen om op Pavo FibreBeet te stemmen
> 7 keer waarom je Pavo niet mag missen op Horse Event dit jaar
> Kobalt in paardenvoeding op FEI-dopinglijst, moet ik me zorgen maken?
> Pavo viert feest: 50 jaar specialistische paardenvoeding
> 5 redenen om op Pavo Vital te stemmen
> 6 redenen om op Pavo Ease&Excel te stemmen
> 5 redenen om Pavo te bezoeken op Horse Event 2017
> Pavo lezingen tijdens WK IJslandse Paarden
> Hoe voer je een paard op leeftijd, zodat hij langer fit en gezond blijft?