Pavo, voeding en verzorging van paarden
Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang handige tips, leuke acties en specialistisch advies over de gezondheid van jouw paard in je mailbox!

Aanmelden

Pavo lezingen tijdens WK IJslandse Paarden

Van 7 tot en met 13 augustus 2017 vinden de Wereldkampioenschappen voor IJslandse Paarden plaats in het Noord-Brabantse Oirschot. Er worden ruim dertigduizend paardenliefhebbers van over heel Europa verwacht, dus dan kan Pavo natuurlijk niet ontbreken!

Lezingen over voeding voor IJslanders

Tijdens de kampioenschappen geeft onze productmanager Rob Krabbenborg in de ‘Spiegeltent’ verschillende lezingen over voeding voor IJslanders. Dus ben jij in augustus ook aanwezig bij de kampioenschappen in Oirschot? Schuif dan aan bij een van Rob’s leerzame lezingen. Achteraf is er ruimte om je persoonlijke voedingsvragen te stellen.

Programma lezingen

Dinsdag 8 augustus, 15:00 – 15:30 uur
Het voeren van oude paarden: problemen en oplossingen

IJslandse paarden kunnen met gemak de leeftijd van 30-35 jaar bereiken, maar het voeden van oude paarden is niet altijd makkelijk. Bij het bereiken van de leeftijd van 20-25 jaar moet bijzondere aandacht aan de diëten van paarden worden besteed. In deze lezing vertelt Rob over de problemen die je tegenkomt als je oude paarden hebt en hoe je deze kunt oplossen.

Woensdag 9 augustus, 17:45 – 18:15 uur
Het voeren van merries en veulens: de do’s en don’ts

Veel van ons racen met IJslandse paarden, maar kennen we ook de voedingsbehoeften van merries en hun veulens? En voeren we volgens deze behoefte? Rob neemt je mee in de voedingseisen van (fok)merries en jonge veulens, en geeft je praktische tips om deze op te volgen.

Donderdag 10 augustus, 15:30 – 16:00 uur
Het voeren van het IJslandse sport- en vrijetijdspaard

De meeste IJslandse paarden worden gebruikt als sportpaard of vrijetijdspaard, die we iedere dag moeten voeren. Rob vertelt de tien gouden regels voor het voeden van IJslanders die recreatief of sportief worden gebruikt.

Vrijdag 11  augustus, 14:00 – 14:30 uur
Hoe worden IJslanders in IJsland gevoerd?

We hebben allemaal wel een beeld van hoe wij IJslanders in Nederland voeren, maar hoe doen ze dit in IJsland? Wat is de kwaliteit van het hooi en gras? En voeren de eigenaren dezelfde krachtvoeders als we in Europa gebruiken? Tijdens deze lezing geeft Rob een interessant inzicht in hoe IJslandse paarden in IJsland worden gevoerd.

Er zijn nog kaarten beschikbaar. Koop hier je tickets voor het WK IJslandse Paarden 2017.  

Overige berichten

> 5 redenen om op Pavo FibreBeet te stemmen
> 7 keer waarom je Pavo niet mag missen op Horse Event dit jaar
> Kobalt in paardenvoeding op FEI-dopinglijst, moet ik me zorgen maken?
> Pavo viert feest: 50 jaar specialistische paardenvoeding
> 5 redenen om op Pavo Vital te stemmen
> 6 redenen om op Pavo Ease&Excel te stemmen
> Pavo feliciteert Hippische Ondernemer van het Jaar
> 5 redenen om Pavo te bezoeken op Horse Event 2017
> Hoe voer je een paard op leeftijd, zodat hij langer fit en gezond blijft?