Pavo, voeding en verzorging van paarden
Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang handige tips, leuke acties en specialistisch advies over de gezondheid van jouw paard in je mailbox!

Aanmelden

Only the Lonely nu ook kampioen Pavo Masterclass Tuigpaarden

Na zijn titel Tuigpaard van het Jaar 2015 op 16 augustus en het KNHS kampioenschap damesklasse op 24 augustus gaat Only the Lonely sinds zaterdag 12 september ook de boeken in als winnaar van de Pavo Masterclass Tuigpaarden, supported by Horses2Fly & Leen Soldaat Horse Trainings Systems. “Het kan niet op”, straalt Evelien Corbeek. “Een jaar als dit maak ik denk ik nooit meer mee.”

 

De finale van de Masterclass Tuigpaarden werd voor het eerst op vereden op het Horse Event in Ermelo en is door de rijders en het publiek met veel enthousiasme ontvangen. “Het Horse Event heeft een totaal ander publiek dan wat we gewend zijn, maar wel ontzettend leuk. De omroeper legde uit dat je bij tuigpaarden best lawaai mag maken en het publiek ging gillen en klappen. Dat vinden de meeste tuigpaarden prachtig, daar worden ze groter van. Only the Lonely vindt dat ook mooi. Toen hij al die mensen zag op weg naar het terrein, begon hij al te dansen. Dan voel ik hem gewoon veranderen”, vertelt Evelien Corbeek.

De beoordeling van de tuigpaarden lag tijdens de finale in handen van springruiter Albert Voorn en dressuurspecialiste Tineke Bartels. Dat Only the Lonely zich met zoveel show, megapassen en schitterend rechtgericht presenteerde gaf de doorslag. “Hij viel echt op, zei Tineke tegen me toen ze naast me zat in de ereronde. Ze heeft de leidsels nog van me over genomen.”

De tweede plaats ging naar Enzie Dancy (v. Tolino) met Cees Embregts. Derde werd Bastiaan (v. Saffraan) met Erik van der Veen, gevolgd door Nathalie Buwalda met Like to Win (v. Milano).

De officiële huldiging van de overall kampioen was drie kwartier na de finalewedstrijd en vond plaats op het hoofdterrein. Nadat Only the Lonely achter de ringmeester aan naar binnenstapte, trok hij in de ereronde nog eens alles uit de kast. “Grappig he, ik vind ‘m weer beter dan vorig jaar en hij is al veertien. Het kan best zijn dat hij het werk volgend jaar ietsje minder goed volhoudt, maar op dit moment is dat totaal niet aan de orde. Ik sta er soms echt van te kijken hoe hij het doet. Ik denk dat hij echt op z’n top is nu.”

De Pavo Masterclass Tuigpaarden, supported by Horses2Fly & Leen Soldaat Horse Trainings Systems, krijgt volgend jaar opnieuw een vervolg. De competitie, waarbij een gastjury de tuigpaarden beoordeelt, is een op-en-top promotie van de tuigpaardensport aan een breed publiek en wordt door verschillende evenementen als een geweldige aanvulling op het programma gezien.

Overige berichten

> Pavo Ruwvoer Quickscan is gekozen tot Horses Product van het jaar!
> Pavo past vitamine- en mineralengehaltes aan in haar voeders
> EUROFINS EN PAVO PRESENTEREN DE ‘RUWVOER QUICKSCAN’
> Dressuurstal Van Baalen blij met nieuwe sponsor Pavo!
> Pavo en Tweespan zetten samenwerking Pavo Fryso Bokaal voort
> Pavo sponsor selectie World Breeding Dressage Championships
> Nieuwe Nature's Best; Minder granen en suikers verder omlaag
> Klinische Avond Paard 2016
> Pavo nieuwe official partner KNHS