Pavo, voeding en verzorging van paarden
Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang handige tips, leuke acties en specialistisch advies over de gezondheid van jouw paard in je mailbox!

Aanmelden

Pavo past vitamine- en mineralengehaltes aan in haar voeders

Jaarlijks onderzoekt Pavo de samenstelling van zo’n 200 paardenruwvoer monsters (hooi en voordroogkuil). Daarbij wordt niet alleen gekeken naar de energiewaarde en het eiwit- en suikergehalte. Ook de gehaltes aan mineralen (zoals calcium, fosfor en magnesium) en spoor-elementen (zoals ijzer, koper, zink, mangaan en selenium) worden onderzocht.

We zetten alle resultaten op een rij zodat inzichtelijk wordt wat de stand van zaken is in het ruwvoer.  En daarop passen we onze voeders aan. Want krachtvoer moet aanvullen wat ontbreekt in het ruwvoer!

Vanaf september 2016 zijn er weer een aantal aanpassingen gedaan in de vitamine- en mineralen gehaltes van alle producten. De meest opvallende aanpassingen zijn:

  1. Verlaging van het ijzer gehalte:  uit de analyses van het ruwvoer blijkt dat paarden ruim voldoende ijzer binnen krijgen via het ruwvoer.
  2. Een aantal zeer belangrijke spoorelementen lopen terug in ruwvoer, met name koper, zink en selenium. Deze gehaltes hebben we verhoogd in de producten.
  3. In een flink aantal producten zijn organisch gebonden spoorelementen toegevoegd. Deze zijn beter opneembaar door het paardenlichaam.
  4. In een aantal producten gaan we werken met (deels) natuurlijke  Vitamine  E. Deze natuurlijke vitamine E heeft een nog krachtigere werking als antioxidant dan de traditionele Vitamine E, zeer belangrijk voor sportpaarden!

In de productspecificaties kun je per product zien waar natuurlijke vitamine E en organisch gebonden spoorelementen zijn gebruikt.

Op een aantal verpakkingen staan nog oude gehaltes echter het voer in deze zakken is samengesteld met de nieuwe gehaltes. Zodra er verpakkingen bijbesteld worden staan hierop de nieuwe gehaltes.  

Overige berichten

> Pavo Ruwvoer Quickscan is gekozen tot Horses Product van het jaar!
> EUROFINS EN PAVO PRESENTEREN DE ‘RUWVOER QUICKSCAN’
> Dressuurstal Van Baalen blij met nieuwe sponsor Pavo!
> Pavo en Tweespan zetten samenwerking Pavo Fryso Bokaal voort
> Pavo sponsor selectie World Breeding Dressage Championships
> Nieuwe Nature's Best; Minder granen en suikers verder omlaag
> Klinische Avond Paard 2016
> Pavo nieuwe official partner KNHS
> Only the Lonely nu ook kampioen Pavo Masterclass Tuigpaarden