Pavo, voeding en verzorging van paarden
Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang handige tips, leuke acties en specialistisch advies over de gezondheid van jouw paard in je mailbox!

Aanmelden

Pavo sponsort Grand Prix-amazone Helen Langehanenberg

Pavo paardenvoer en Helen Langehanenberg zijn een samenwerking aangegaan. Dat betekent dat Pavo de Duitse Grand Prix-dressuuramazone zal ondersteunen en adviseren in het voerbeleid van haar paarden. “Wij zijn erg trots dat we kunnen bijdragen aan de prestaties van deze topamazone en dat de paarden voeding krijgen afgestemd op hun behoeften”, vertelt Pavo productmanager Rob Krabbenborg.

Helen Langehanenberg, onder meer zeer succesvol met de olympische hengst Damon Hill, was zoekende in het optimaliseren van het voerbeleid met het oog op nog betere resultaten en schakelde Pavo paardenvoer in. De helft van haar paarden werden omgezet naar het Pavo concept voor sportpaarden en bij de andere helft van de stal werd niets veranderd.  Alle paarden werden gewogen en bloedbeelden werden onderzocht. Na 5 maanden werd dit weer gedaan. Naast de meetwaardes werden natuurlijk ook de meningen van de ruiters meegenomen

“De resultaten waren verbluffend”, aldus Rob Krabbenborg. “Gedurende de testperiode nam het gehalte aan lactaatdehydrogenase (oftewel LDH) onder de proef-paarden sterk af. Het LDH gehalte is normaliter verhoogd bij beschadigingen van spierweefsel of organen, waarbij LDH vanuit de weefselcellen in het bloed terechtkomt. Dit kan onder andere komen door spierafbraak na zware inspanningen. Het gewicht van de paarden bleef nagenoeg gelijk en een enkeling kwam wat aan. Ook de bevindingen van de ruiters waren zeer positief. Direct na de afronding van de testperiode zijn alle paarden op stal Langehanenberg over gegaan op Pavo voeding.”

Over Pavo

Pavo Paardenvoer is Europees marktleider in paardenvoeding. Pavo volgt de ontwikkelingen in de markt en in de wetenschap en verbind deze aan elkaar. Zij ontwikkelt steeds als eerste en altijd samen met de paardenhouder nieuwe producten en nieuwe voedingsconcepten afgestemd op de wensen van de paardenhouder. Pavo zet op haar eigen unieke wijze de toon in de Europese paardenvoermarkt.

Overige berichten

> Pavo Ruwvoer Quickscan is gekozen tot Horses Product van het jaar!
> Pavo past vitamine- en mineralengehaltes aan in haar voeders
> EUROFINS EN PAVO PRESENTEREN DE ‘RUWVOER QUICKSCAN’
> Dressuurstal Van Baalen blij met nieuwe sponsor Pavo!
> Pavo en Tweespan zetten samenwerking Pavo Fryso Bokaal voort
> Pavo sponsor selectie World Breeding Dressage Championships
> Nieuwe Nature's Best; Minder granen en suikers verder omlaag
> Klinische Avond Paard 2016
> Pavo nieuwe official partner KNHS