Pavo, voeding en verzorging van paarden
Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang handige tips, leuke acties en specialistisch advies over de gezondheid van jouw paard in je mailbox!

Aanmelden

Topkwaliteit bij de dressuurjeugd in de Pavo Fryso Bokaal dressuuraanleg

In de finales van de Pavo Fryso Bokaal dressuuraanleg tijdens de Centrale Keuring werden op zaterdag 12 september de drie hoogst geklasseerde paarden van elke rubriek gereden door twee topruiters uit de Nederlandse dressuursport. Joyce Heutink reed de merries en Benjamin Maljaars de hengsten en ruinen. Ze waren beiden zeer te spreken over de kwaliteit van de paarden die ze onder het zadel hebben gereden. ‘Het was een groot genot om deze paarden te rijden,’ aldus Joyce Heuitink.

Van uitzonderlijke klasse was Jildau Wytske (Norbert 444) die naar de finale van de vierjarige merries was gereden door Trea Mulder-Dolsma. Vorig jaar won ze al de Euro Friesian Cup en nu de Pavo Fryso Bokaal voor vierjarige merries. Joyce Heuitink: ‘In twee woorden gezegd is dit: een droompaard!’

Bij de vijf- en zesjarige merries wist Geartsje fan Bangazathe (Brandus 345) met Thea Dijkstra de hoofdprijs in de wacht te slepen. ‘Een super afgericht en heel fijn paard om te rijden,’ volgens een enthousiaste Heuitink.
De hengsten en ruinen werden in de finale door Benjamin Maljaars gereden en ook hij was zeer te spreken over de kwaliteit van de paarden die hij heeft gereden. Bij de vierjarige hengsten en ruinen was het verschil tussen de drie toppaarden klein. Als winnaar kwam Jarno R. (Wikke 404) met Marrit Reussien uit de bus. Een paard met veel draagkracht, souplesse en balans, volgens Maljaars.

De prijs voor de beste vijf- en zesjarige bij de hengsten en ruinen viel ten deel aan de zeer getalenteerde Fonger T. fan ‘e Boppelannen (Loadewyk 431) met Heleen de Haas in het zadel. ‘Dit paard is waanzinnig goed! Hij heeft veel kracht en techniek en neemt je mee in het rijden,’ aldus Benjamin Maljaars.
Prachtige dressuurfinales waarin door de finalisten blijk werd gegeven van veel aanleg voor de dressuursport. En dat is precies waar het in deze competitie om gaat.

Tekst: Body Bosgra
 

Overige berichten

> Pavo Ruwvoer Quickscan is gekozen tot Horses Product van het jaar!
> Pavo past vitamine- en mineralengehaltes aan in haar voeders
> EUROFINS EN PAVO PRESENTEREN DE ‘RUWVOER QUICKSCAN’
> Dressuurstal Van Baalen blij met nieuwe sponsor Pavo!
> Pavo en Tweespan zetten samenwerking Pavo Fryso Bokaal voort
> Pavo sponsor selectie World Breeding Dressage Championships
> Nieuwe Nature's Best; Minder granen en suikers verder omlaag
> Klinische Avond Paard 2016
> Pavo nieuwe official partner KNHS