Betaal veilig met iDEAL of Bancontact

Zakgoed, supplementen & BigBoxen

Handige bezorgservice

Van grondstof

... naar eindproduct

Pavo streeft naar perfectie in de productie van paardenvoer en we zijn ons bewust van de rol van kwaliteit. Productmanager Rob Krabbenborg geeft een gedetailleerde beschrijving van de strenge controles op grondstoffen, zodat we zeker weten dat we voldoen aan de normen voor voedingswaarde, GMO-vrij en dopingvrij. Elke batch ondergaat grondige inspecties, waarbij de nadruk ligt op factoren als duurzaamheid en CO2-voetafdruk. Drie toegewijde medewerkers zorgen voor een strenge kwaliteitscontrole en houden leveranciers verantwoordelijk. Regelmatige controles van productiemachines en uitgebreide beoordelingen van eindproducten op voedingswaarde en visuele aantrekkelijkheid zijn standaard. Pavo's betrokkenheid omvat een nauwgezette bewaking van de houdbaarheid en een efficiënt coderingssysteem voor het snel oplossen van problemen, wat onze reputatie voor kwaliteit versterkt.

Lees meer

5 feiten

over onze grondstoffen

100 verschillende grondstoffen

98% GMO vrij

Dopingvrije criteria

Intensieve kwaliteitsbewaking

Eindproduct inspectie

Simpelweg goed geproduceerd ...

Maatwerkoplossingen voor het leven

Bij Pavo zijn we altijd op zoek naar innovatieve grondstoffen en toevoegingen om de gezondheid van paarden te bevorderen. Onder leiding van nutritionist Pleun Broeren werkt ons team aan het creëren en verfijnen van producten die passen bij paarden in hun verschillende levensfasen. Pleun weet dat dit de uitdaging is om eersteklas grondstoffen te combineren op een manier die de gezondheid en prestaties van paarden in verschillende levensfasen optimaliseert. We beginnen met het begrijpen van de specifieke behoeften van elk paard en stemmen de voedingsstoffen daarop af voor de gewenste resultaten. Ons recept, inclusief energiebronnen en eiwitgehalte, wordt aangepast aan het activiteitsniveau en de leeftijd van het paard. Pavo blijft dynamisch, blijft op de hoogte van trends en wetenschap om bestaande recepten te verbeteren en nieuwe producten en grondstoffen te verkennen. Onze voortdurende inzet draagt effectief bij aan de ontwikkeling van paardenvoeding en verzekert het welzijn van paarden overal ter wereld. 

Lees meer

Inzicht in productontwikkeling

We zien trends, zoals de afname in eiwit en toename in suikers in ruwvoer volgens de Pavo Roughage Quickscan. Dit helpt onze productontwikkeling te sturen, zodat we aanpassingen kunnen doen om aan de veranderende voedingseisen te voldoen. 

PavoAdviesPleun Broeren

Pavo Research

Altijd een stap voor

We onderscheiden ons door uitgebreid onderzoek bij de productontwikkeling, waarbij niet alleen de werkzaamheid, maar ook de smaak wordt gegarandeerd. Productmanager Rob Krabbenborg benadrukt het uitgebreide testproces, waarbij producten alleen worden goedgekeurd als paarden bereid zijn om ze te eten. Pavo's doorlopende Roughage QuickScan, waarbij jaarlijks 6000 ruwvoermonsters worden geanalyseerd, informeert hen over voedingstrends. Grote onderzoeken, zoals die naar Pavo GastricEase en Pavo GutSecure, betrekken meer dan 100 testers per product en tonen significante verbeteringen aan in de conditie van paarden. Het Podo concept, het grootste onderzoek van het bedrijf, heeft de botgezondheid van veulens aanzienlijk verbeterd. Krabbenborg benadrukt een complete aanpak, waarbij zowel voeding als management aan bod komen. Niet-succesvolle producten worden geschrapt, zodat alleen grondig geteste en effectieve producten op de markt komen.

Lees meer

Research news

Pavo draagt bij aan uniek onderzoek naar de spijsvertering van paarden. Het is een onderzoek van de Universiteit Utrecht en Wageningen University & Research naar een verstoorde darmflora bij paarden.

PavoOnderzoek

Koop 2 Pavo producten

En upload je bon

  1. Koop 2 Pavo producten
  2. Upload je bon
  3. Maak kans op toffe en grote prijzen
Upload je bon

De nieuwste kennis toegankelijk maken door

partnerschappen met onderzoeksdeskundigen

Van Hall Larenstein University of Applied Sciences

Wageningen University & Research

Utrecht University

Research news

Pavo is een van de hoofdsponsoren van EWEN 2024 (European Workshop on Equine Nutrition), Europa's meest prestigieuze event op het gebied van paardenvoeding. 

PavoOnderzoek

Kwaliteitscontrole, omdat...

Kwaliteit is onze gewoonte

Voor het waarborgen van hoogwaardige paardenvoeding en kwaliteitscontrole bij Pavo zijn verschillende systemen nodig: GMP+ en SecureFeed. SecureFeed controleert grondstoffen en leveranciers op voedselveiligheid, waardoor risico's tijdig worden opgemerkt. GMP+, een internationaal kwaliteitssysteem, schrijft naleving van de voedselveiligheid voor en inspecties zien toe op de naleving ervan. De betrokkenheid van Pavo omvat ook de productie van 98% GMO-vrije producten, die voldoen aan strenge EU-voorwaarden. Waakzaam tegen doping worden stoffen zoals cacao in de productie vermeden. Veel controles op grondstoffen en eindproducten garanderen de hoogste kwaliteit van het voer, waardoor de veiligheid voor paarden, mensen en het milieu gewaarborgd is. Pavo's precisie en naleving van strenge normen maken ons voer betrouwbaar met een uitstekende kwaliteit.

Lees meer