Betaal veilig met iDEAL of Bancontact

Zakgoed, supplementen & BigBoxen

Handige bezorgservice

17 april 2023 Leestijd 0 minuten

Verrichtingshengsten KWPN stralen op Pavo Performance

Het KWPN-verrichtingsonderzoek is momenteel in volle gang. Vijf weken lang worden de jonge hengsten op het hippisch centrum in Ermelo getraind. Stalmeester Jaco van Weele vertelt: “Dat is best een lange periode waarin het belangrijk is dat de hengsten fris blijven en het werk vol kunnen houden.”

Voeding speelt hierin een belangrijke rol. “Alle hengsten krijgen Pavo Performance te eten. Je merkt dat ze het voer goed opnemen, fris blijven en dat ze sterker worden, de vacht mooi op kleur blijft en de paarden een mooie glas krijgen. Als we merken dat een paard wat schraal is, dan geven we meestal Pavo FibreBeet bij of SlobberMash. In de laatste week krijgen ze vaak net wat meer krachtvoer zodat ze er bij de eindpresentatie echt goed voor staan en zich optimaal laten zien”, aldus Van Weele. 

Als partner van het KWPN denkt Pavo graag mee in de juiste voeding voor de verrichtingshengsten. Pavo Performance is een sportbrok speciaal ontwikkeld om sportpaarden maximaal uithoudingsvermogen en een topfitte, glanzende uitstraling te geven. Deze brok bevat extra elektrolyten wat ervoor zorgt dat de paarden sneller herstellen na de training.