Betaal veilig met iDEAL of Bancontact

Zakgoed, supplementen & BigBoxen

Handige bezorgservice

19 maart 2024 Leestijd 1 minuten

De Passie van Pavo-medewerker Silke van de Weijer

Veel Pavo-medewerkers hebben, naast hun werk bij Pavo, een enorme passie voor paarden. Tijd om wat meer hierover te weten te komen. We interviewden onze product marketeer Silke van de Weijer die in haar vrij tijd actief is in de dressuursport. “Doordat ik zelf actief ben in de paardensport en zelf paarden heb, weet ik tegen welke situaties en problemen je aan kunt lopen als paardenhouder en kan ik me verplaatsen in de klant.”

Het was in 2018 dat Silke haar eerste voetstappen binnen Pavo zette. Destijds als onderdeel van haar stage voor de opleiding Equine Sports & Business van de hogeschool Van Hall Larenstein in Wageningen. “Ik liep een marketingstage, en ben daarna eigenlijk blijven hangen”, vertelt Silke. 

Zoals dat in de paardenwereld vaak gaat, had Silke een goede kruiwagen waarmee ze binnenkwam bij Pavo. “Mijn inmiddels helaas overleden buurvrouw werkte bij Pavo. Zij heeft me hier geïntroduceerd. Van haar kreeg ik vroeger les met mijn allereerste eigen pony.” Bij Silke zit het paardenvirus duidelijk in haar genen. Beide ouders hebben vroeger ook paard gereden. “Zolang ik weet, wilde ik al een eigen pony. Dat was eerst, toen ik zes jaar was, een eigenwijze Shetlander. Daar kon ik niet echt mee rijden. Later kreeg ik een C-pony en ben ik ook wedstrijden gaan rijden.” 

Sportprestaties

Momenteel start Silke met twee paarden in het Z1 dressuur. Dat doet ze zeker niet onverdienstelijk. Op de regiokampioenschappen van de provincie Brabant eindigde ze op een vierde en zesde plaats in het Z1. Hiermee plaatste ze zich met de achtjarige Lea Finn voor de Nationale kampioenschappen. Ook hier wist ze met een negende plaats een mooie prestatie neer te zetten. 

Silke: “We hebben beide paarden zelf gefokt en ze hebben als vader Desperado, het zijn volle zusjes. Dat zou je qua karakter trouwens niet zeggen. Muse is zeven en heeft een heel klein hartje. Je moet haar echt voor je winnen. Ze heeft iedere dag zin om te werken en als je met haar de ring in gaat dan is het wel een showbal, dan geeft ze een tandje extra. De achtjarige Lea Finn is echt het allerliefst paard van de wereld. Ze is misschien niet het meest spectaculair, maar wel echt heel fijn te rijden. Ze doet alles voor je.” 

Perfecte combinatie

Volgens Silke is het hebben van passie voor paarden en haar werk als product marketeer bij Pavo de ideale combinatie. “Ik weet hoe het werkt en welke situaties en problemen je tegen kunt komen. Daardoor kan ik me goed verplaatsen in de klant.” 
Natuurlijk zit er in haar eigen voerkar thuis ook Pavo. “Mijn sportpaarden krijgen Pavo Performance omdat ze best wel een redelijke inspanning moeten leveren. Dan is dit een hele goede sportbrok. Dit vul ik aan met Pavo FibreBeet om ervoor te zorgen dat ze goed op gewicht blijven en wat extra eiwitten binnenkrijgen. Ook krijgen ze een scheut Pavo Ahiflower®Oil over hun voer om ervoor te zorgen dat ze goed en snel herstellen na een training.” 

Ten slotte vertelt Silke graag wat ze het leukste vindt aan haar werk bij Pavo: “Ik vind het mooi om de complexiteit van paardenvoeding zo simpel mogelijk te maken. Het op zo’n manier uit te leggen dan het voor iedereen begrijpelijk en toepasbaar is.”